Nagy városfejlesztésbe kezd Martfű: kiderült, mire költik el a 250 milliós támogatást

MTI   
  Megosztom
Nagy városfejlesztésbe kezd Martfű: kiderült, mire költik el a 250 milliós támogatást

A martfűi önkormányzat jelentős infrastruktúra-fejlesztési projektet indít; ennek részeként a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei város belterületi közutainak építését, korszerűsítését, felújítását és közlekedésbiztonsági fejlesztését végzik el - közölte Martfű Város Önkormányzata az MTI-vel. Közleményükben azt írták, a város önkormányzata - a Széchenyi Terv Plusz program részeként - a projektre 250 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el.

A tervek között szerepel az önkormányzati tulajdonú belterületi közutak építése, korszerűsítése, felújítása, a településközpont, a közintézmények, közszolgáltatást nyújtó létesítmények jobb megközelíthetősége, a lakóterületekkel való kapcsolatok javítása, a településközpont tehermentesítése által a forgalom optimalizálása és a városi környezet javítása - írták.

A fejlesztések célcsoportjai közé tartoznak az ipari kis- és középvállalkozások, ezek telephelyhez jutását megkönnyíthetik a beruházások. A javuló infrastruktúra előnyeiből részesülhetnek a helyben, illetve a térségben élők, különösen a munkahellyel nem rendelkezők. A martfűi önkormányzat tájékoztatása szerint a projekt várhatóan 2025. július 31-éig fejeződik be.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

martfű

otthon

városfejlesztés

támogatás

beruházás

pályázat