Vesztegetéssel vádolnak két zalai intézményvezetőt: súlyos pénzeket szakítottak ezzel az üzlettel

MTI   
  Megosztom
Vesztegetéssel vádolnak két zalai intézményvezetőt: súlyos pénzeket szakítottak ezzel az üzlettel

Vesztegetés miatt emelt vádat a Zala Vármegyei Főügyészség két nővel szemben, aki korábban főosztályvezetőként, illetve intézményvezetőként pénzt fogadott el gyógyászati segédeszközök forgalmazójától - tájékoztatta a főügyészség szóvivője szerdán az MTI-t. Jánky Judit közölte: az egyik zalaegerszegi nő a szociális és gyermekvédelmi feladatokat ellátó költségvetési szerv zalai kirendeltségének volt főosztályvezetője, a másik az ő irányítása alatt álló egyik szociális intézmény vezetőjeként tevékenykedett.

Az intézetben használatos gyógyászati segédeszközöket, például pelenkákat szállító cég képviselőjétől 2019 szeptembere és 2020 áprilisa között rendszeresen és közösen fogadtak el nagyobb pénzösszegeket. A volt főosztályvezető az általa korábban irányított költségvetési szerv nevében a hozzá tartozó szociális intézmények működéséhez kapcsolódó beszerzések kapcsán kötött adásvételi szerződést az egyik gyógyászati segédeszközöket forgalmazó budapesti céggel, amely egy pécsi egyéni vállalkozót bízott meg az értékesítéssel.

A vádlott 2019 szeptemberében felvetette, hogy a "kompenzációt" a kereskedelmi képviselő ezentúl ne termékben adja át, hanem készpénzben. Ennek lehetőségét megbeszélte vádlott-társával, az egyik intézmény azóta távozott vezetőjével, és megállapodtak abban, hogy az így kapott készpénzt mindig megfelezik egymással.

A vádirat szerint a korábban kormányzati szolgálati jogviszonyban álló főosztályvezető és a közalkalmazottként dolgozó intézményvezető a jogtalan előny elfogadásával megszegte az irányadó munkáltatói szabályzat előírásait. A Zala Vármegyei Főügyészség ezért önálló intézkedésre jogosult személy által üzletszerűen, folytatólagosan és társtettesként elkövetett vesztegetés elfogadásának bűntette miatt emelt vádat ellenük.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

zala

zalaegerszeg

otthon

vesztegetés

bűncselekmény

vádemelés