Több mint ezer gyermek pályaválasztása volt a tét: így csökkentették a lemorzsolódást

MTI   
  Megosztom
Több mint ezer gyermek pályaválasztása volt a tét: így csökkentették a lemorzsolódást

Ötven hátrányos helyzetű kistelepülés iskoláiban több mint ezer hetedikes és nyolcadikos gyermek pályaválasztásához nyújtott támogatást a Felzárkózó Települések Program a most zárult, 2023/24-es tanévben.

Az ország 300 legszegényebb településének felemelésére indított program egyik kiemelt feladata az iskolai lemorzsolódás csökkentése.

Úgy folytatták, hogy a 2023/24-es tanévben első alkalommal végeztek pályaorientációs mérést a felzárkózó településeken: ötven iskola több mint ezer diákja vett részt a háromórás digitális teszten, amely számos képességet - többek között szövegolvasást, matematikát, logikát, memóriát, szem-kéz koordinációt - vizsgált, majd személyre szabott ajánlásokat tett arra, milyen irányban érdemes továbbtanulni.

A gyerekek több mint 90 százalékánál egyértelműen meghatározható volt, milyen terület iránt mutat érdeklődést, és ezzel összefüggésben milyen típusú munkában érhet majd el sikereket. Az eredményeket a gyermekek családjai mellett a tanárok is megkapták, hogy a továbbtanulásról beszélgetve segítsenek megalapozott döntést hozni.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

otthon

támogatás

felzárkózó települések program

iskolások