Több mint ezer gyermek pályaválasztása volt a tét: így csökkentették a lemorzsolódást

MTI   
  Megosztom
Több mint ezer gyermek pályaválasztása volt a tét: így csökkentették a lemorzsolódást

Ötven hátrányos helyzetű kistelepülés iskoláiban több mint ezer hetedikes és nyolcadikos gyermek pályaválasztásához nyújtott támogatást a Felzárkózó Települések Program a most zárult, 2023/24-es tanévben.

Az ország 300 legszegényebb településének felemelésére indított program egyik kiemelt feladata az iskolai lemorzsolódás csökkentése.

Úgy folytatták, hogy a 2023/24-es tanévben első alkalommal végeztek pályaorientációs mérést a felzárkózó településeken: ötven iskola több mint ezer diákja vett részt a háromórás digitális teszten, amely számos képességet - többek között szövegolvasást, matematikát, logikát, memóriát, szem-kéz koordinációt - vizsgált, majd személyre szabott ajánlásokat tett arra, milyen irányban érdemes továbbtanulni.

A gyerekek több mint 90 százalékánál egyértelműen meghatározható volt, milyen terület iránt mutat érdeklődést, és ezzel összefüggésben milyen típusú munkában érhet majd el sikereket. Az eredményeket a gyermekek családjai mellett a tanárok is megkapták, hogy a továbbtanulásról beszélgetve segítsenek megalapozott döntést hozni.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

otthon

támogatás

felzárkózó települések program

iskolások