Zajlanak a kihallgatások Bács-Kiskunban: durva, mivel zsarolták a helyi gazdákat

MTI   
  Megosztom
Zajlanak a kihallgatások Bács-Kiskunban: durva, mivel zsarolták a helyi gazdákat

Nyolc, földárveréseket befolyásoló férfit hallgatott ki gyanúsítottként a rendőrség Bács-Kiskunban - közölte hétfőn a vármegyei rendőr-főkapitányság a police.hu-n.

A tájékoztatás szerint a hatóság tudomására jutott, hogy földárverésekkel összefüggésben olyan "érdeklődők" jelentek meg, akik spekulatív céllal akarták befolyásolni a licitet. Előre jelezték a tényleges vételi szándékkal jelentkezőknek, hogy ha kapnak egy meghatározott összeget, akkor nem vesznek részt a liciten, de amennyiben nem kapják meg a pénzt, akkor felverik az árat.

Az ügyben a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztályának nyomozói három vármegyei férfi ellen vesztegetés elfogadása miatt indítottak büntetőeljárást. A rendőrök a nyomozás során öt olyan férfihoz is eljutottak, akik fizettek a kamulicitálóknak, őket vesztegetéssel gyanúsították meg. A gazdasági nyomozók a bűnösen szerzett vagyont lefoglalták. A főkapitányság rendőrei a napokban befejezték az ügyet, amelyet vádemelési javaslattal küldtek meg a főügyészségnek.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

licit

zsarolás

otthon

földvásárlás

gazdák

bűncselekmény

rendőrség