Indul a vízi járőrözés a Tiszán és a Maroson: mutatjuk, kikre vadásznak a polgárőrök, rendészek

MTI   
  Megosztom
Indul a vízi járőrözés a Tiszán és a Maroson: mutatjuk, kikre vadásznak a polgárőrök, rendészek

A vízi forgalom figyelemmel kísérése, az esetleges mentési feladatok ellátása mellett az illegális migráció felderítésében is részt vesznek a polgárőrök a Maroson és a Tisza alsó szakaszán azzal a kishajóval, melyet hétfőn adtak át a Marosmenti Polgárőr Egyesületnek Szegeden. Rádi Norbert, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője elmondta, a főkapitányság feladata a Tisza teljes, Tiszabecstől egészen Szeged-Gyálarétig tartó csaknem hatszáz folyamkilométeres magyarországi szakaszának felügyelete.

A vízi rendészek munkájának legnagyobb támogatói a polgárőrök. A polgárőrségnek eredményes vízi tagozata működik a többi közt Tiszafüreden, Szolnokon, Tiszakécskén, Újszegeden vagy Makón. A polgárőrök önzetlenül, önkéntesen vállalt munkával segítik a vízi rendészetet - közölte a dandártábornok. Hozzátette: ezt az együttműködést teszi még hatékonyabbá az a kisgéphajó, melyet a főkapitányság adományozott a Marosmenti Polgárőr Egyesületnek.

A polgárőrök kiemelt feladata lesz az illegális migráció elleni fellépés. Szeged alatt csaknem öt kilométeren a Tisza jelenti a schengeni külső határt, melyet a tiszai vízi rendészet és a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság együtt ellenőriz. Ehhez nyújtanak majd segítséget a polgárőrök - tudatta a főkapitány, emlékeztetve arra, ezen a folyószakaszon az elmúlt években több tragédia is történt.

Kishajót adományoztak járőrözésre

Rádi Norbert elmondta, a főkapitányság a polgárőröknek egy olasz gyártmányú, Marinello kisgéphajót adományozott, amely korábban - csaknem két évtizedig - a Felső- és Közép-Tiszán teljesített szolgálatot. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke közölte, a polgárőrség vízi tagozata a Balaton és a Velencei tó mellett a Dunán és a Tiszán vesz részt a vízi biztonság megteremtésében.

Elsősorban a két folyó határszakaszain járőröznek majd, hiszen illegális határátlépők időnként Románia irányából, a Maroson keresztül is próbálkoznak. Fontos feladatuk lesz a Makó-környéki Maros-szakasz ellenőrzése, ahol egyre inkább megélénkül a vízi turizmus, fejlődnek a vízi sportok - közölte az elnök.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

tisza

maros

vízirendészet

otthon

polgárőrség

illegális bevándorló