Parlagon hagyták a dinoszauruszokat: bezárt az őshüllős élménypark

HelloVidék   
  Megosztom
Parlagon hagyták a dinoszauruszokat: bezárt az őshüllős élménypark

Nem nyitja meg kapuit a D-Rex Dínópark. Az elmúlt hónapokban már gaz verte fel az egykori élményparkot és ahogy várni lehetett, eladósorba kerültek a dinoszauruszok. Licitháború indult azért, hova költözzenek a több méteres monstrumok.

Méteres gazban álldogáló dinoszauruszok fogadják az Abádszalók felől Tiszaderzsre közlekedőket. Két évvel ezelőtt még nagy élet volt a parkban, ami munkát adott a helyieknek. Három éve, 2016-ban alapították a derzsi dinóparkot, de nem olyan lett, mint amilyet vártak: nem volt olyan látványos, mint amilyet terveztek, de működött. Rejtélyes okokból kifolyólag azonban tavaly már nem nyitott ki, az élménypark, írja a Szoljon.hu.

Mint azt várni lehetett, a felszámolás után új gazdát és otthont keresnek a dinoszauruszoknak. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) idén, év elején licitre bocsátotta a megárvult dinókat.

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatósága január 22. napjára hirdetett nyilvános ingóárverést egy adózó adótartozása, valamint a Magyar Államkincstár megkeresése alapján köztartozás behajtása érdekében.

– mondta Csányi Péter osztályvezető, sajtóreferens.

Az árverés csak részleges eredménnyel járt: a tizenhárom meghirdetett dinoszaurusz közül mindössze három talált gazdára. A legdrágább dinoszauruszra ötmillió forint környékén indult a licit.

Eddig a megmaradt tíz őshüllő sorsa megoldatlan, de ezt az adóhatóság cáfolja. Új licitet hirdetnek, és amennyiben szükséges, a dinoszauruszok csökkentett áron lesznek elérhetők.

A hatályos jogszabályok alapján a megmaradt ingóságokra szükséges esetben, csökkentett árverési becsértéken, új ingóárverést kell kitűzni.

– közölték.

Az árverési vételár és a befolyt összeg adótitkot képez, így arról nem elérhető további információ, jelenleg ugyancsak adótitok, hogy az adóssal szemben mikor és milyen további eljárás lehetséges.

A parkban két teljes szezont működött, kezdetben a látogatószámok biztatóan alakultak, azonban egyre több negatív kritika, visszajelzés érkezett a látogatóktól. Elsősorban az irreálisan magas jegyárakat sokallták, ami nem volt arányban az ott kapott élménnyel. Másodsorban az ellátás és a körülmények is hagytak kívánnivalót, például nem volt megfelelő mellékhelyiség, csak mobil WC-k álltak rendelkezésre és problémás volt a vízvétel. A hirtelen bezárás mégis meglepetést okozott, kellemetlen helyzetbe hozva a települést és a helyieket.

Hamarosan tehát ismét árverésen adódik lehetőség néhány életnagyságú őshüllő beszerzésére, arra viszont készülni kell, hogy mélyen zsebbe kell nyúlnia annak, aki vásárolni szeretne.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

dinoszaurusz

élmény

élménypark

árverés