Nem áll meg az újgenerációs sörfőzés: további négy ízzel támad a Dreher

HelloVidék   
  Megosztom
Nem áll meg az újgenerációs sörfőzés: további négy ízzel támad a Dreher

A Dreher tovább újít és bevezeti a karakteres ízű Dreher Red Ale-t. Karamellás, malátás, pörkölt aromáján túl vöröses barna színe és krémszínű habja különbözteti meg minden más, hazánkban nagy volumenben gyártott sörtől. A márka termékcsaládja nem csak bővül, hanem meg is újul: egységes, letisztult csomagolásban lesznek elérhetőek a termékek. A Dreher márka minden variánsára igaz lesz, hogy kukoricagríz nélkül készül, ugyanis ez az összetevő kikerül a Hidegkomlós receptjéből is.

Február közepén jelent meg a Dreher Classic-ot váltó Dreher Gold. A Dreher márkanevet mostantól az új, kukoricagríz nélküli receptúra alapján készülő sör mellett már 4 variáns, a Hidegkomlós, a Pale Ale, a Bak és a Red Ale viseli. A logóban szereplő háromszög szimbolikája mostantól a teljes portfolióra igaz: kizárólag árpamaláta, komló és kristálytiszta víz felhasználásával készülnek a termékek, derül ki a Dreher sajtóközleményéből.

A Dreher Red Ale egy karamellás, malátás, pörkölt aromájú sörkülönlegesség, amely elkészítéséhez a Kazbek, Citra és Chinook komlókat használjuk fel. Kitöltve a látványos vöröses-barna színéről és krémszínű habkoronájáról lehet könnyen felismerni.

– mondta el az új receptről Séra Péter, a Dreher Sörgyárak sörfőzőmestere.

A Dreher Red Ale készítésénél az élesztőgombák – a lager sörökkel ellentétben – a 15-21 fokon végzett erjedési folyamat végén felemelkednek a sör tetejére, innen származik a „felsőerjesztésű” megnevezés. Az Ale élesztőket tradicionálisan az Egyesült Királyságban, Belgiumban és az Egyesült Államokban használják. A Dreher Sörgyárak 2018-ban vezette be az első ilyen típusú sörét, a Dreher Pale Ale-t, amelyből már az első évben több mint 7 millió korsót értékesített.

„Azt tapasztaljuk, hogy a variáns termékcsaláddal a fogyasztók kifejezetten széles körét érjük el, sőt, egy új közönséget is sikeresen meg tudunk szólítani. Az egyes variánsok egységes, letisztult megjelenést kaptak, a Dreher Hidegkomlós receptjéből pedig elhagytuk a kukoricagrízt”

– mondta Négyesi Fruzsina, a Dreher Sörgyárak magyar márkáinak márkavezetője.

A 2018-as DreherFeszten nagy sikerrel debütáló Dreher Red Ale piaci bevezetése során a kiskereskedelemben 0,5 literes dobozban és üvegben, a többi variánssal megegyező áron lesz kapható. A vendéglátóhelyeken ezen felül 30 literes hordós kiszerelésben lesz elérhető.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

sör

dreher

sörfőzés