Pixával erősít Székesfehérvár: így védenék meg a fiatalokat

HelloVidék   
  Megosztom
Pixával erősít Székesfehérvár: így védenék meg a fiatalokat

Megalakult a Székesfehérvári Zenés Szórakozóhelyek Egyesülete, amely a rendőrséggel és a katasztrófavédelemmel együttműködve biztonságos, drogmentes szórakozást kíván nyújtani a jövőben a város és a környék fiataljainak.

A témában tartott hétfői sajtótájékoztatón Kovács Antal, a Fezen Fesztivál és a Petőfi Kultúrtanszék főszervezője, ötletgazda rámutatott: igyekeznek minden tizennyolc év alatti fiatalt jó irányba terelni, ennek első lépéseként a szórakozóhelyeken és azok környékén igyekeznek ellehetetleníteni a kábítószerhez jutást.

Mindezek mellett fontosnak tartják - baj esetén - a lehető leggyorsabb menekülés és tűzoltás biztosítását, ezért az egyesületi tagok vállalják, hogy klubjaik összes, szabadba nyíló ajtajára pánikzárat szerelnek, kamera- és fémdetektoros beléptető rendszert telepítenek, továbbá több tűzoltó készüléket helyeznek ki.

Az egyesület kiemelten kezeli a megelőzést is, ezért a tagok vállalják, hogy évente egy drogprevencióval kapcsolatos eseményt tartanak. Kovács Antal terveik között említette még - az összes fehérvári klub és kultúrház megszólítása mellett - egy mobilalkalmazás elindítását, ezzel léphetnének csak be a tizennyolc év alatti fiatalok a szórakozóhelyekre, így a szülők is végig nyomon követhetnék, hogy gyerekük célzottan drogmentes, biztonságos helyen szórakozik-e.

Az egyesülethez már csatlakozott a Paraba tulajdonosa, Steininger Antal, aki pozitívnak ítélte a kezdeményezést. Tóth Dániel "Pixa" lemezlovas és producer arról beszélt, hogy ők érintkeznek leginkább a fiatalokkal, nekik játszanak, ezért elsősorban a kommunikációban lehet nagy szerepük. Követendő példát próbálnak állítani a fiatalok elé, megmutatni a határokat, amiket nem lehet átlépni. Kovács Zsolt székesfehérvári rendőrkapitány és a katasztrófavédelem részéről Farkas-Bozsik Gábor is üdvözölte az egyesület létrejöttét.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

székesfehérvár

pixa

lemezlovas

egyesület

rendőrkapitányság

katasztrófavédelem

biztonság

fiatalok

szórakozás