Puskás-díjat nyert a vidéki focista: videón a fergeteges gól

Index   
  Megosztom
Puskás-díjat nyert a vidéki focista: videón a fergeteges gól

Hétfőn a milánói Scalában rendezték a FIFA éves díjátadó gáláját, amin elsőként az elmúlt év legszebb góljának járó Puskás-díjat adták át: a díj történetében először magyar játékos kapta az elismerést, a 18 éves Zsóri Dániel – a Ferencváros ellen szerzett – ollózását találták a legszebbnek. Zsóri Lionel Messit is előzte a díjért zajló versenyben. Messi végül az év játékosának járó címmel vigasztalódhatott - írja az Index.

A FIFA augusztus közepén az idei Puskás-díjra tíz gólt jelölt. A megnevezett játékosokra és góljukra bárki szavazhatott a nemzetközi futballszövetség weboldalán. A közönségszavazás lezárása után három gól maradt versenyben:

  • Lionel Messi nyesése az idei Betis–Barcáról,
  • Juan Fernando Quintero szabadrúgása a River Plate–Racing Clubról,
  • Zsóri Dániel ollózása a Debrecen–Fradiról.

Történelmi pillanat volt ez, hiszen még nem fordult elő, hogy jelöljenek egy magyar játékost erre a címre. A szűkítés után viszont nyilvánvalóvá vált, hogy a nyertes Messi vagy Zsóri lesz. A vidéki focista jelenleg a Debreceni VSC futballistája. Hatalmas ollózását még a februári bajnoki 93. percében, 1-1-es állásnál hajtotta végre még az FTC ellen. A 18 éves játékos élete első, azóta is egyetlen gólját szerezte, ráadásul karrierje első NB I.-es meccsén. A DVSC akkor 2-1-re győzött.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

sport

foci

futball

focista

díj

puskás-díj

zsóri dániel