Elindult a Csabai Kolbászfesztivál: ezt mindenképp tudnod kell a több napos rendezvényről

MTI   
  Megosztom
Elindult a Csabai Kolbászfesztivál: ezt mindenképp tudnod kell a több napos rendezvényről

Rekord mennyiségű ifjúsági csoport jelentkezett a 23. Csabai Kolbászfesztivál gyúróversenyére. A békési megyeszékhely legnagyobb fesztiválját október 23. és 27. között rendezik meg a környékén.

A frisskolbász-készítő versenyen szombaton 750 csapat indul, ez a szám a helyszín adottságai miatt nem növelhető tovább. Idén viszont annyi tanuló jelentkezett, hogy az ifjúsági versenyt két nap bonyolítják le: a nyitónapon 200 óvodás és általános iskolás csapat, pénteken pedig ugyanennyi középiskolás és felsőoktatási hallgató tölt kolbászt.

A rendezvény idején készített összes kolbász körbeérné a várost; míg az eddigi fesztiválokon készített kolbászok hossza elérne Budapestig

- árulta el az igazgató.

Rendeznek mangalicakolbász-készítő- és töltöttkáposzta-főző versenyt is, emellett 50 civil és nyugdíjas szervezet, nagycsaládos és hátránnyal élő csoport is összeméri kolbászgyúró tudását. A legjobb szárazkolbászt mintegy 120 nevezett tételből választja ki a 40 tagú zsűri.

A fesztivált 40 ezer négyzetméternyi területen rendezik meg, a sátorvárost 15 ezer négyzetméteren építik fel

- mondta Hégely Sándor.

Kiegészítő rendezvényeként idén is megszervezik az Élelmiszeripari és Mezőgazdasági Kiállítást, amely a délkelet-magyarországi régió legjelentősebb ilyen eseménye. Társrendezvény a dél-alföldi régió turisztikai kínálatát bemutató Turisztikai Kiállítás.

A belépődíjas rendezvényen fellép a Saragossa Band, Kowalsky meg a Vega, a Neoton Família Sztárjai, a Magna Cum Laude, a Halott Pénz és a Punnany Massif. Vasárnap családi napot tartanak, a legkisebbeket a Buborék és az Alma együttes, valamint a Napsugár Bábszínház szórakoztatja.

A fesztivált mintegy 100 ezren látogatják, egyharmaduk helyi, illetve Békés megyei lakos, de külföldről, főként Romániából és Szlovákiából, továbbá Ausztriából, Szerbiából, Csehországból és Szlovéniából is érkeznek vendégek - olvasható a fesztivál honlapján.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

turizmus

békéscsaba

csabai

csabai kolbász

csabai kolbász fesztivál

program