Téli madárvédelem: kövér cinkék napja a Budakeszi Vadasparkban

HelloVidék   
  Megosztom
Téli madárvédelem: kövér cinkék napja a Budakeszi Vadasparkban

Interaktív programokkal várja a látogatókat november 9-én, szombaton a Budakeszi Vadaspark. A Kövér cinkék napján a téli madáretetéssel és madárvédelemmel ismerkedhetnek meg az érdeklődők, akik a Vadaspark szakembereivel közösen készíthetnek és helyezhetnek ki téli eledelt a madaraknak.

Mit tegyünk a ház körül, a kertünkben élő madarak védelme, téli túlélése érdekében? Hogyan töltsük fel az etetőket? Milyen telelési szokásai vannak a madaraknak?

Ilyen és hasonló kérdésekre kaphatnak választ a látogatók a Budakeszi Vadasparkban szombaton. A Kövér cinkék napján a közelgő télre való készülés, a téli madárvédelem és madáretetés lesz a fő téma, amelyről előadásokat hallhatnak az érdeklődők.

A program részeként a Pangea Kulturális és Környezetvédelmi Egyesület és a Vadaspark gondozói madáreledel-készítésre invitálják a látogatókat, de a vadasparki madáretetők közös megtöltésére és a Madárbarát kert tanösvény bejárására is lehetőség nyílik. Az Állatijó bemutatók során további érdekességeket tudhatnak meg az érdeklődők a téli erdő madarairól és gondozásukról. A programok a belépőjegy árán felül ingyenesen látogathatók.

A Kövér cinkék napja részletes programja:

10:00-16:00: A Pangea Kulturális és Környezetvédelmi Egyesület előadásai és madárkalács készítés

10:00: Kisragadozó tréning: mosómedve

11:00: Téli madárvédelem – előadás a színpadon

12:00: Állatijó bemutató

13:00: Téli madárvédelem - előadás a színpadon

14:00: Állatijó bemutató

14:30: Kisragadozó látványetetés

Az aranysakál látványetetés ezen a napon elmarad.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

madarak

madár

madáretetés

téli madáretetés

téli madárvédelem

madárvédelem

budakeszi

budakeszi vadaspark