Téli madárvédelem: kövér cinkék napja a Budakeszi Vadasparkban

HelloVidék   
  Megosztom
Téli madárvédelem: kövér cinkék napja a Budakeszi Vadasparkban

Interaktív programokkal várja a látogatókat november 9-én, szombaton a Budakeszi Vadaspark. A Kövér cinkék napján a téli madáretetéssel és madárvédelemmel ismerkedhetnek meg az érdeklődők, akik a Vadaspark szakembereivel közösen készíthetnek és helyezhetnek ki téli eledelt a madaraknak.

Mit tegyünk a ház körül, a kertünkben élő madarak védelme, téli túlélése érdekében? Hogyan töltsük fel az etetőket? Milyen telelési szokásai vannak a madaraknak?

Ilyen és hasonló kérdésekre kaphatnak választ a látogatók a Budakeszi Vadasparkban szombaton. A Kövér cinkék napján a közelgő télre való készülés, a téli madárvédelem és madáretetés lesz a fő téma, amelyről előadásokat hallhatnak az érdeklődők.

A program részeként a Pangea Kulturális és Környezetvédelmi Egyesület és a Vadaspark gondozói madáreledel-készítésre invitálják a látogatókat, de a vadasparki madáretetők közös megtöltésére és a Madárbarát kert tanösvény bejárására is lehetőség nyílik. Az Állatijó bemutatók során további érdekességeket tudhatnak meg az érdeklődők a téli erdő madarairól és gondozásukról. A programok a belépőjegy árán felül ingyenesen látogathatók.

A Kövér cinkék napja részletes programja:

10:00-16:00: A Pangea Kulturális és Környezetvédelmi Egyesület előadásai és madárkalács készítés

10:00: Kisragadozó tréning: mosómedve

11:00: Téli madárvédelem – előadás a színpadon

12:00: Állatijó bemutató

13:00: Téli madárvédelem - előadás a színpadon

14:00: Állatijó bemutató

14:30: Kisragadozó látványetetés

Az aranysakál látványetetés ezen a napon elmarad.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

madarak

madár

madáretetés

téli madáretetés

téli madárvédelem

madárvédelem

budakeszi

budakeszi vadaspark