Játszótér és park épült a pécsi szellemház helyén: így néz ki most

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Játszótér és park épült a pécsi szellemház helyén: így néz ki most

A 25 emeletes magasház több mint két évtizedig állt üresen, még a rendszerváltás idején ürítették ki, miután rozsdásodást észleltek a szerkezetben. Volt szó arról, hogy kollégium lesz belőle, a sorsa végül így rendeződött.

2016-ban bontották le Pécsen a 25 emeletes magasházat, a helyén parkot és játszóteret alakítottak ki.

Így néz ki most:

MTI/Sóki Tamás
MTI/Sóki Tamás

MTI/Sóki Tamás
MTI/Sóki Tamás

A bama.hu még januárban írt arról, hogy átadásközeli állapotban van a hely. A gumival borított játszóteret kerítéssel is körbevettek, a parkban padokat helyeztek el. Bokrokat ültettek, füvesítettek, új parkolókat telepítettek és elektromos töltőállomást is felszereltek. Az összesen 138 millió forintba kerülő fejlesztés során egy kávézót is kialakítottak.

Az egykori "szellemház" több mint két évtizedig állt üresen, ekkor határoztak úgy, hogy az életveszélyes ingatlant lebontsák. Még a rendszerváltás idején ürítették ki, miután rozsdásodást észleltek a szerkezetben. Korábban voltak tervek arra vonatkozóan, hogy kollégium lesz belőle, de ez nem valósult meg, a sorsa végül így rendeződött.

Egy videó arról, hogyan építették anno a magasházat:

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

pécs

pécsi magasház

játszótér

felújítás

lebontás