Koronavírus: rendhagyó módon, de megünneplik Debrecenben a város napját

MTI   
  Megosztom
Koronavírus: rendhagyó módon, de megünneplik Debrecenben a város napját

Nem lesz ünnepi közgyűlés, nem adják át a város díjait, de lesz helyette online színházi közvetítés, erkélykoncert és várostörténeti Facebook-kvízjáték.

A koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozó intézkedéseket betartva, rendhagyó módon ünnepelik Debrecen város napját április 11-én: bár nem lesz ünnepi közgyűlés, nem adják át a város díjait, lesz helyette online színházi közvetítés, erkélykoncert és várostörténeti Facebook-kvízjáték, közölte az önkormányzat sajtószolgálata.

Szombaton a DEkulT facebook-oldal folyamatosan közvetíti a debreceni önkormányzat kulturális intézményeinek városnapi üzeneteit.

  • Délután 16 és 17 órától a Csokonai-színház énekkarának tagjai az Újkertben két helyszínen tartanak rövid előadást: az opera- és operettslágerekből összeállított műsort az ablakokból vagy az erkélyekről nézhetik, hallgathatják a lakók, és akár be is kapcsolódhatnak a közös éneklésbe. A színház énekkara a Csokonai-szerenádot húsvét hétfőn megismétli újabb két helyszínen, a vénkerti lakótelepen.
  • Ugyancsak szombaton 19 órától a Csokonai-színház és az önkormányzat közös Facebook-eseményén Szabó Magda Az ajtó című regényének színpadi adaptációját láthatják a debreceniek.
  • A város napjához kapcsolódó, Te mennyire ismered Debrecen történetét? című várostörténeti kvízjáték végén, április 11-én a helyes választ adó debreceniek között díjakat sorsol ki az önkormányzat.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

debrecen

koronavírus

koronavírus-járvány

város napja

ünnep

programok