Dübörög Debrecen: kihagyhatatlan lehetőségeket kínál a város

MTI   
  Megosztom
Dübörög Debrecen: kihagyhatatlan lehetőségeket kínál a város

Özönlenek a programok Debrecenből: több intézmény kínált kulturális vagy alkotómunkára buzdító foglalkozásokat, videókat, szórakozási lehetőségeket a karanténba kényszerült embereknek.

Tétlenkedés helyett közös alkotómunkára, kulturális programokra hívják a karanténba kényszerült embereket Debrecenben a kulturális élet különböző területeinek szereplői. A Csokonai Színház Csokonai Ifjúsági Program (CSIP) csapata például a "karantén-bakancslista" programja keretében Facebook-oldalán egyebek mellett arra a kérdésre várja a rajzolt, fotózott vagy épp filmezett élménybeszámolókat, hogy Mi a legjobb dolog, amit a karantén hozott?.

A színházi munka leállta után karitatív szerepet vállalnak a Csokonai Színház művészei: Kubik Anna és Varga Klári hangoskönyvek elkészültében segédkezik. Kubik Anna közreműködik egy látássérültek számára készülő hangoskönyvben, a Minden napra egy mese című videósorozatban egy Benedek Elek mesét olvas fel, a közelgő költészet napjára pedig Kiss Benedek egy versének tolmácsolásával készül. Varga Klári tolmácsolásában Oscar Wilde A boldog herceg című műve lesz elérhető hangoskönyv formájában.

A Debreceni Egyetem (DE) zeneművészeti kara Gulyás György Szakkollégiumának hallgatói is rövid videókkal próbálják tartalmassá tenni az otthonlétet: a Facebookon koncertekkel, szavalatokkal, kulturális produkciókkal szeretnék szórakoztatni azokat, akik otthon maradnak. Az előadóművészek otthonaikban rögzített felvételekkel próbálják kellemesebbé tenni a bezártságot, szórakoztatni a közönségüket.

A Modem Modern és Kortárs Művészeti Központ középiskolásoknak indított hároméves oktatási projektje keretében online művészetpedagógiai foglakozásokat szervez, a workshopok keretében kreatív feladatokkal igyekszik közelebb vinni a kortárs művészetet a fiatalokhoz.

A debreceni vidámpark a járványügyi veszélyhelyzetre tekintettel ugyan még zárva tart, de online rajzpályázattal szeretne "a mindennapjaikat otthon töltő iskolások kreativitásának szárnyakat adni". Az intézmény országos felhívást hirdetett Rajzold meg álmaid vidámparkját címmel, a pályázatra az ország bármely általános iskolájából lehet jelentkezni, a vidámparkban átélt, vagy elképzelt élmények megörökítésével.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

debrecen

koronavírus

koronavírus-járvány

járvány

karantén

kijárási korlátozás