Ezt látnod kell: szokatlan külsejű cukiság született Debrecenben + FOTÓ

HelloVidék   
  Megosztom
Ezt látnod kell: szokatlan külsejű cukiság született Debrecenben + FOTÓ

A különleges wallisi feketeorrú juhok csapata is bővült a Debreceni Állatkertben. A kis jövevény május 13-án született. Nevét majd a nagyközönség leadott szavazatai alapján kapja a mókás küllemű kosbárány.

A Debreceni Állatkert idén tavasszal is örömhírrel szolgálhat a 2018-ban érkezett wallisi feketeorrú juhok háza tája felől, miután nőstényük egészséges utódnak adott életet május 13-án mintegy 150 nap vemhességet követően. A kifogástalan étvágyú és életerős tündéri kis kosbárány jókedvűen és játékosan tölti idejét szülei gondoskodása mellett. Nevéről a Családbarát Magyarország Facebook-oldalán szavazhat a nagyközönség.

A Svájc délnyugati részén található Wallis kantonból származó feketeorrú különösen szívós, robusztus testfelépítésű hegyvidéki juhfajta. Beszédes elnevezését származási helye mellett bohókás külső jegyeiről, az orrán és a fejének arcorri részén elhelyezkedő fekete, maszkszerű foltjairól kapta. További jellegzetessége, hogy mind a hímek, mind a nőstények szarva jellegzetesen csavart. Kiegyensúlyozott, nyugodt vérmérsékletű, kifejezetten ragaszkodó fajta. A hazai állatkertek közül kizárólag Debrecenben megtalálható wallisi feketeorrú fajtával már a háromnapos gyermeknapi programon testközelből találkozhat a nagyközönség.

Fotó: Debreceni Állatkert

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

bárány

debrecen

debreceni állatkert

állatok