Ezt kár lenne kihagyni: fiatal tehetségek is indulnak a nívós fogathajtó versenyen

HelloVidék   
  Megosztom
Ezt kár lenne kihagyni: fiatal tehetségek is indulnak a nívós fogathajtó versenyen

Az Idős Jámbor Vilmos Lovasközpont nemzetközi 2*-os és nemzeti fogathajtó verseny házigazdája lesz augusztus 7. és 9. között. A versenyen rengeteg meglepetésre számíthatunk és több fiatal tehetség is elrajtol a futamokon. A HelloVidék most bemutatja azokat az ifjú versenyzőket, akikre mindenképpen érdemes lesz figyelni.

Ahogy már írtunk róla újra örülhetnek a lovassportok szerelmesei, hiszen ismét elrajtolnak a fogatok és egy újabb versenyen izgulhatnak kedvenceikért. Magyarország világszerte igazi lovasnemzetként ismert, így a lovsakultúra, lovassportok kiemelt szerepet töltenek be nívós hagyományaink sorában. A koronavírus-járvány miatt minden rendezvényt, eseményt elhalasztottak az otthon maradás és a megelőzés jegyében, ám a szezon nem maradt el csak később indult.

Az első 2020-as versenyt július elején rendezték meg Mezőhegyesen, amelyről szintén tudosítottunk, és természetesen most a nemzetközi 2*-os és nemzeti fogathajtó versenyt is nyomon követjük 2020. augusztus 7. és 9. között. A program részleteiről már írtunk, az izgalmas verseny pedig valószínűleg jó pár meglepetést tartogat majd. Az idei kisbéri versenyen több tehetséges fiatal is indul a Takarékbank támogatásával.

A fiatal tehetségek futamait egészen biztosan érdemes lesz nyomon követni. A verseny indulásáig pedig a HelloVidék mutatja be őket kicsit részletesebben.

Nagy Vanessza 2008. március 7-én született Tatabányán. Az Univerzum Lovasklub, Etei SE tagjaként lovagol, edzője Pille-Riin Roosileht. A fiatal versenyző szakága a póni fogathajtás. Vanessza édesapja, Nagy János egykori fogathajtó adott először szárat az akkor 4 éves Vanessza kezébe. Ekkor minden eldöntetett, a kislány azóta a fogathajtás és a pónik szerelmese. Első lovait, két sárga wels pónit 9 évesen kapta meg Karácsonyra.

Hamar résztvevőjévé vált a kisebb amatőr versenyeknek, azonban hivatalos versenyeken csak a minimális korhatárt betöltve, 12 esztendősen hajthatott. Elmondhatjuk, hogy villámrajtot vet, hiszen élete első megmérettetésén, idén Kistapolcsányban rögtön összetettbeli győzelemmel nyitott: díjhajtásban és akadályhajtásban egyaránt első lett, a maratonhajtásban pedig a 2. hely jutott neki. Az idénről jövőre tolódott junior EB-n való szereplés lebeg mostanság a szeme előtt legfőbb célként.

Hatalmas és mindent elsöprő lószeretet jellemzi, amit jól tükröz, hogy nemcsak hajt, hanem szívesen elvégzi a lovak körüli összes munkát. Kedvence Fanni nevű pónija, akivel debütáló versenyén nyerni tudott. Nem mellesleg lova is akkor versenyzett először, azaz tényleg ragyogóan összeszoktak!

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

lovassport

lovaglás

fogat

fogathajtás

kisbér

verseny

takarék