Megszavazták a helyiek: mégis lesz Adventi Villamos a vidéki városban

HelloVidék   
  Megosztom
Megszavazták a helyiek: mégis lesz Adventi Villamos a vidéki városban

Alig öt nap alatt, több mint 14 ezren válaszoltak arra a kérdésre, hogy kiguruljon-e a remizből a bájos mézeskalács házikó. A szavazók 76,2 százaléka mondott igent az ünnepi járműre.

Advent első vasárnapján indul a kívül-belül ünnepi díszbe öltöztetett miskolci Adventi Villamos. Ebben az évben már kilencedik alkalommal indul az ünnepi járat, bár az egyre romló járványügyi adatok miatt, valamint a miskolci városlakók egészsége védelmében felmerült az is, hogy idén adventi villamos nélkül teljenek az ünnepek Miskolcon. Ezért szavazást indított az önkormányzat, hogy megtudja hogyan vélekednek erről a kérdésről a miskolciak. Alig öt nap alatt, több mint 14 ezren válaszoltak arra a kérdésre, hogy kiguruljon-e a remizből a bájos mézeskalács házikó.

Az Adventi Villamos november 29-től 2021. január 6-ig közlekedik majd a Tiszai pályaudvar és Felső-Majláth végállomás között. A villamosra az szállhat fel, aki érvényes jeggyel, bérlettel, illetve utazásra jogosító okmánnyal rendelkezik. A villamoson a jegyellenőrnél lehetőség van jegyvásárlásra készpénzzel és bankkártyával is.

Ha a szerelvényen utazók száma eléri a 120 főt, akkor a villamos szélvédője mögé kikerül egy "jármű megtelt" felirat.

A közlekedési vállalat kéri az utasokat, hogy egymás védelme és a fertőzésveszély minimalizálása érdekében ne csak a két végállomáson várják az ünnepi szerelvényt, hanem vegyék igénybe a közbenső megállókat is. Annak érdekében, hogy minden érdeklődő megcsodálhassa az Adventi villamost, javasolják, hogy a teljes szakaszon történő utazás helyett, annyi ideig utazzanak az Adventi villamossal, amennyi idő elegendő a kényelmes megtekintéséhez, felvételek készítéséhez.

Az Adventi Villamost minden évben alaposan felkészítik a közlekedésre, azonban egy váratlan hiba – akárcsak egy idősebb autónál – bármikor előfordulhat. Meghibásodás esetén a szerelvényt az MVK Zrt. nem tudja pótolni, ilyen esetben az MVK facebook oldalán és a megállóhelyi kijelzőkön keresztül azonnal tájékoztatást adnak.

A menetrendet itt lehet elérni.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

miskolc

villamos

karácsony

advent

adventi villamos