Zenerajongók, figyelem: hihetetlen koncertkínálat várja a fesztiválozókat

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Zenerajongók, figyelem: hihetetlen koncertkínálat várja a fesztiválozókat

Metamorfózisok mottóval rendezik az idei Herbstgold Fesztivált szeptember 15-től 26-ig Kismartonban. Opera, dalest, dzsessz, nagyzenekari koncert és a kamarazene is felhangzik a fesztiválon, amelynek művészeti vezetését Julian Rachlin hegedűművész vette át - közölték a szervezők az MTI-vel.

Ha a fesztivál szót hallom, akkor színes kavalkádot látok magam előtt. Ebben a szellemben szerveztük a 2021-es Herbstgold Fesztivált is. A klasszikus zene mellett a dzsessz, a világzene, a színház, a filmművészet, a képzőművészet és a gasztronómia forrnak eggyé, így jön létre az összművészeti alkotás

- idézi a közlemény Rachlin szavait.

A rendezvény olyan világhírű művészek és zenekarok segítségével hív felfedezőútra, mint Klaus Maria Brandauer, Juja Vang, Daniel Harding, Aida Garifullina, Misa Majszkij, Nicolas Altstaedt, Tony Lakatos, a Mahler Chamber Orchestra, a Bécsi Szimfonikusok és a Besh O Drom. A művészeti vezető nagy hangsúlyt kíván fektetni a fiatal tehetségek felkarolására, ezért minden évben legalább egy fiatal vonósnégyest is be szeretne mutatni a közönségnek.

A fesztiválon látható lesz Joseph Haydn A patikus című operája Martin Traxl, az ORF Televízió kulturáért felelős vezetője rendezésében. A Bécsi Pygmalion Színház művészei Franz Theodor Csokor 1918. november 3. című darabját mutatják be. A fesztivál zárókoncertjén Beethoven Heiligenstadti végrendeletét Klaus Maria Brandauer olvassa fel. A Pan'O Gusto kulináris napok szeptember 18-án, 23-án és 25-én várják finomságokkal és érdekes programokkal az érdeklődőket.

Szeptember 18-án sétáló borkóstoló lesz a Selektion Vinotéka és a kastély közötti téren, 23-án a borkészítés történetével ismerkedhetnek a bormúzeum tereit bejárva, 25-én pedig a kastélypark pálmaházában várják az érdeklődőket. Egyes koncertek előtt a tudomány, a vallás és a gazdaság képviselőivel hangzanak el beszélgetések aktuálpolitikai témákról. Az Esterházy-kastély előtti téren Ines Doujak és Martin Bischof műveiből álló Ház átépítés alatt című installációt láthatja a nagyközönség. A két művész további műveit a Trafo-klikk. Az anyag történetei címmel a fesztivállal párhuzamosan a kismartoni Kunstverein kiállítótermében lehet megtekinteni.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kismarton

fesztivál

herbstgold fesztivál

opera

dzsessz

koncertek

kamarazene