Zenerajongók, figyelem: hihetetlen koncertkínálat várja a fesztiválozókat

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Zenerajongók, figyelem: hihetetlen koncertkínálat várja a fesztiválozókat

Metamorfózisok mottóval rendezik az idei Herbstgold Fesztivált szeptember 15-től 26-ig Kismartonban. Opera, dalest, dzsessz, nagyzenekari koncert és a kamarazene is felhangzik a fesztiválon, amelynek művészeti vezetését Julian Rachlin hegedűművész vette át - közölték a szervezők az MTI-vel.

Ha a fesztivál szót hallom, akkor színes kavalkádot látok magam előtt. Ebben a szellemben szerveztük a 2021-es Herbstgold Fesztivált is. A klasszikus zene mellett a dzsessz, a világzene, a színház, a filmművészet, a képzőművészet és a gasztronómia forrnak eggyé, így jön létre az összművészeti alkotás

- idézi a közlemény Rachlin szavait.

A rendezvény olyan világhírű művészek és zenekarok segítségével hív felfedezőútra, mint Klaus Maria Brandauer, Juja Vang, Daniel Harding, Aida Garifullina, Misa Majszkij, Nicolas Altstaedt, Tony Lakatos, a Mahler Chamber Orchestra, a Bécsi Szimfonikusok és a Besh O Drom. A művészeti vezető nagy hangsúlyt kíván fektetni a fiatal tehetségek felkarolására, ezért minden évben legalább egy fiatal vonósnégyest is be szeretne mutatni a közönségnek.

A fesztiválon látható lesz Joseph Haydn A patikus című operája Martin Traxl, az ORF Televízió kulturáért felelős vezetője rendezésében. A Bécsi Pygmalion Színház művészei Franz Theodor Csokor 1918. november 3. című darabját mutatják be. A fesztivál zárókoncertjén Beethoven Heiligenstadti végrendeletét Klaus Maria Brandauer olvassa fel. A Pan'O Gusto kulináris napok szeptember 18-án, 23-án és 25-én várják finomságokkal és érdekes programokkal az érdeklődőket.

Szeptember 18-án sétáló borkóstoló lesz a Selektion Vinotéka és a kastély közötti téren, 23-án a borkészítés történetével ismerkedhetnek a bormúzeum tereit bejárva, 25-én pedig a kastélypark pálmaházában várják az érdeklődőket. Egyes koncertek előtt a tudomány, a vallás és a gazdaság képviselőivel hangzanak el beszélgetések aktuálpolitikai témákról. Az Esterházy-kastély előtti téren Ines Doujak és Martin Bischof műveiből álló Ház átépítés alatt című installációt láthatja a nagyközönség. A két művész további műveit a Trafo-klikk. Az anyag történetei címmel a fesztivállal párhuzamosan a kismartoni Kunstverein kiállítótermében lehet megtekinteni.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kismarton

fesztivál

herbstgold fesztivál

opera

dzsessz

koncertek

kamarazene