Kilátó a templomtoronyban: csodás panoráma nyílt Nyíregyháza belvárosára

HelloVidék   
  Megosztom
Kilátó a templomtoronyban: csodás panoráma nyílt Nyíregyháza belvárosára

Új attrakcióval bővült Nyíregyháza turisztikai kínálata; kilátót alakítottak ki a város főterén álló római katolikus templom tornyában. A kilátóba 94 lépcsőfok vezet, ahonnan gyönyörű panoráma nyílik a karácsonyi fényekben úszó belvárosra.

A templomok, mint a vallásgyakorlás épületei és színterei, tárgyi és eszmei örökségük révén jelentős szerepet töltenek be Európa kulturális életében. A Nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház - egy határon átnyúló pályázat segítségével - most a turizmusba is aktívan bekapcsolódik.

A templomtorony felújításának köszönhetően a látogatók 29 méter magasról csodálhatják meg a nyüzsgő Kossuth teret, mindennap 9 és 17 óra között. Nappal a város panorámáját élvezhetjük, míg később a naplementében gyönyörködhetünk. A kilátást ebben a hónapban az adventi fények teszik még különlegesebbé.

Az új attrakció lehetőséget kínál arra, hogy a helyiek és a városba érkező turisták új szemszögből ismerjék meg Nyíregyházát

- mutatott rá Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A kilátót Palánki Ferenc, megyés püspök szentelte meg advent második vasárnapján. Beszédében kiemelte, fontos, hogy az egyházi örökségként ránk maradt építészeti értékeket megőrizzük, a kulturális és turisztikai fejlesztéseknek köszönhetően pedig széleskörűen ismertté tehetjük őket.

A nyíregyházi templomban további beruházások is várhatóak: tervezik az orgona felújítását, egy közösségi tér létrehozását, valamint a templom másik tornyában egy harangjáték kialakítását. A város polgármestere, Dr. Kovács Ferenc abban bízik, hogy fejlesztések eredményeként a műemlék templom a szakrális központi szerepén túl Nyíregyháza kiemelt turisztikai helyszínévé válhat.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

nyíregyháza

templom

templomtorony

óriáskerék

kilátó

panoráma