Giga farsangi banzájjal búcsúztatják a telet a vidéki nagyvárosban: még mangalica fesztivál is lesz

MTI   
  Megosztom
Giga farsangi banzájjal búcsúztatják a telet a vidéki nagyvárosban: még mangalica fesztivál is lesz

Kéthetes farsangi forgataggal búcsúztatják a telet és köszöntik a tavaszt február 14-27. között Debrecenben - közölték a szervezők.

Tájékoztatásuk szerint két helyszínen, a Vojtina bábszínházban és a cívisváros főterén "maszkos alakoskodással, téltemető játékokkal, felvonulással tarkított zörgő-börgő zajkeltőkkel, álesküvői viccelődésekkel, végül Konc király és Cibere vajda, a bőség és a böjt urainak küzdelmével várják az érdeklődőket.

A programsorozat a Vojtina bábszínházban kezdődik, ahol Illik a tánc a farsangnak, minden rongya fityeg annak címmel alakoskodók viccelődéseivel szórakoztatják a nevetni vágyókat.

A 20. maskarádén városhírű komédiások, mások mellett a Szeredás együttes, a Kuckó művésztanya, a Hajdú és a Forgórózsa táncegyüttesek táncosai és a Vojtina társulat "csepűrágói csapnak csinnadrattát".

A mulatságok február 25-én a város főterén, a Református Nagytemplom előtti Kossuth téren folytatódnak: ott lesz a Garagulya gólyalábas kompánia, a Bürkös zenekar muzsikája mellett pedig az éhüket is csillapíthatják a látogatók az idei mangalica fesztivál szakácsainak étkeiből.

Lesz táncház a főtéren, ahol a kéthetes farsangi forgatag zárásaként február 27-én rendhagyó, interaktív családi nappal vesznek búcsút a hideg, fagyos téltől, és köszöntik a tavaszt: maszkos, jelmezes alakok téltemető játékokkal űzik majd a telet - jelezték a szervezők.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

farsang

mangalica

mangalicafesztivál