Őrületes buli lesz Tokajban: ők lesznek a sztárfellépők az ország legrégebbi szüreti mulatságán

HelloVidék   
  Megosztom
Őrületes buli lesz Tokajban: ők lesznek a sztárfellépők az ország legrégebbi szüreti mulatságán

A Tokaj-hegyaljai Szüreti Napok hazánk egyik legrégebbi szüreti eseménye, 1932 óta ünneplik, így idén immár 90 éves a rendezvény. A háromnapos ünnep idén szeptember 30. és október 2. között, a „Fehér borok, színes kultúra” jegyében zajlik majd.

A tokaji bor évszázadok óta meghatározó szerepet játszik nemzeti identitásunk alakulásában, így az esemény célja ennek a kulturális hagyománynak az ápolása, illetve a világörökségi terület sokszínű közösségi értékeinek a bemutatása Magyarország egyik legnépszerűbb turisztikai régiójában, a tokaji aszú névadó városában, Tokajban, de erről korábban itt írtunk.

Szüreti felvonulás, prémium borászok, koncertek

Tavaly közel tízezren fordultak meg a három nap alatt a városban, és minden bizonnyal idén is sok látogatót vonz majd a fesztivál, hisz minden korosztály számára biztosítanak izgalmas programokat a szervezők nemcsak a Kossuth téren, hanem annak környékén is.

Lesz látványos szüreti felvonulás, szőlő-összeadási ceremónia (a borvidék polgármestereinek ünnepélyesen összeadott termésével), hagyományőrző csoportok előadásai.

A BORTÉR Tokaj-hegyalja kiváló boraival, a gasztrosétány finom ízekkel, a kézművesek és mesterségek utcája ajándéktárgyakkal várja a vendégeket. A sétáló utcában – vidám, szüreti hangulatban – térzenei koncertek, utcazenészek és utcaszínházi (gyerek) programok (népi játékok, kézműves foglalkozások, fotószínház) is szórakoztatják majd a kicsiket és nagyokat egyaránt.

Különleges zenés programok, koncertek is várják a határainkon innen és túlról érkező különféle stílusok rajongóit. Mások mellett szeptember 30-án a BAGOSSY BROTHERS COMPANY, október 1-jén a BUDAPEST BÁR Behumi Dórival, Szűcs Krisztiánnal és Tóth Verával, október 2-án a LÓCI JÁTSZIK és a KISCSILLAG együttes ad koncertet.

A programokon való részvétel ingyenes. További részletek az esemény facebook oldalátn olvashatóak!

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

tokaj

borvidék

borászat

programajánló