Már hivatalos: idén nem marad el a kocsonya-mennyország Miskolcon, lesz fesztivál

HelloVidék   
  Megosztom
Már hivatalos: idén nem marad el a kocsonya-mennyország Miskolcon, lesz fesztivál

A többnapos miskolci esemény keretein belül a helyi és országos kocsonyakészítők mutatják be termékeiket és szolgáltatásaikat. Idén március 3-a és 5-e között rendezik meg ezt a rangos miskolci téli fesztivált.

2023. március 3-5. között ismét megrendezésre kerül hazánk egyik legnagyobb téli, szabadtéri, kulturális és gasztrofesztiválja, a Miskolci Kocsonyafesztivál. A rendezvény helyszínén a kocsonyák mellett megtalálhatóak lesznek a házi pálinkák is, melyek tökéletesen illenek ehhez a speciális magyar ételhez. A látogatók megismerhetik a kocsonyakészítés fortélyait, illetve kóstolókat is kapnak az elkészült ínycsiklandó ételekből. A feszten fellépő zenekarok és gyermekprogramok is várják az érdeklődőket, továbbá várható egy egyedülálló kocsonyafőző megmérettetés is, ahol a résztvevők próbára tehetik tudásukat.

2020-ban volt utoljára

A Miskolci Kocsonyafesztivál története egyébként már két évtizedes múlttal rendelkezik. Névhasználati vita miatt egy időben a Kocsonyafarsang nevet viselte a rendezvény. A 2019. őszén hivatalba lépett miskolci városvezetés jelentette be, hogy – ahogy fogalmaztak – hét év után, 2020. február 14-én „hazatér Miskolcra a Kocsonyafesztivál. A rendezvény a régió legnagyobb gasztrokulturális fesztiváljaként született újjá - írta a Boon.

A 2020-as Kocsonyafesztivált tehát még megrendezték, de 2021-ben és 2022-ben a koronavírus-járvány ellehetetlenítette a rendezvényt.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kocsonya

miskolc