Hoppá, elkezdett befagyni a Balaton: talán a héten már korcsolyázni is lehet rajta + Videó

MTI   
  Megosztom
Hoppá, elkezdett befagyni a Balaton: talán a héten már korcsolyázni is lehet rajta + Videó

Elkezdett befagyni a Balaton, a hideg éjszakának és a lecsendesedő szélnek köszönhetően a partmenti részeken megjelent a jég - írta ma reggel az Időkép.

Az idei év eddigi leghidegebb éjszakáján vagyunk túl, több helyen -10 fok alá csökkent a hőmérséklet, a leghidegebbet Nógrád megyében, Etesen mértük, ott -13,4 fokig hűlt le a levegő. A hideg, fagyos időnek és a lecsendesedő szélnek köszönhetően állóvizeinken is megindult a jégzajlás, reggelre

Zamárdinál így fest a tó:

Bár korcsolyázni egyelőre nem lehet a tavon, a következő éjszakákon is erős fagyok várhatók, így mind nagyobb területen fagyhat be legnagyobb állóvizünk.

Kemény éjszakai fagyok jönnek jövő héten

Alapvetően napos, de hideg idő várható a jövő héten, csapadékra nem kell számítani. A legmagasabb nappali hőmérséklet a hét elején 0 Celsius-fok körül alakul, majd a hét közepétől lassan emelkedik a nappali felmelegedés mértéke, vasárnap kora délután már 3, 8 fok lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 10 és mínusz 5 fok között várható egész héten, a fagyzugos helyeken hidegebb is lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak az MTI-hez vasárnap eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből - de erről bővebben a HelloVidék itt írt.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

fagy

hideg

tél

balaton