Atyaég, itt meg mi készül, fesztivál a templomkertben? Ezt az eseményt ki ne hagyd!

HelloVidék   
  Megosztom
Atyaég, itt meg mi készül, fesztivál a templomkertben? Ezt az eseményt ki ne hagyd!

Pünkösd hetében, május 25. és 28. között folytatódik a mikepércsi Templomkertben az a minifesztivál, amely koncertekből, performanszokból, kiállításokból és egyéb meglepetésekből áll. A Towerful Events Fest of Fifty elnevezésű programja idén kerül először megrendezésre pünkösdkor hagyományteremtő céllal.

A Towerful Events gondozásában és támogatásával szervezett Fest of Fifty by Roby Lakatos négynapos eseményfolyamán nem csak élő koncertek varázsolják majd el a közönséget, de kiállítás, performanszok, beszélgetések, különleges pálinkák, kiváló italok és ételek, valamint agy ünnepi, rendhagyó istentisztelet is színesítik majd a programot.

A tömegeket megmozgató fesztiválok alternatívája lehet

A rendezvény Czapp József mikepércsi református lelkipásztor kezdeményezésére és gondozásában jött létre, abban a reményben, hogy akár a mikepércsi templomkertben, akár az ország számos, más, különleges adottságú helyszínén megvalósuló minőségi emberi együttlét jó kiegészítője és akár alternatívája lehessen a nagy tömegeket megmozgató fesztiváloknak.

Pünkösdkor összeér az ég a földdel. Ha valamikor, akkor pünkösdkor ténylegesen igaz, hogy az égi és földi szférák találkoznak egymással, hiszen a bibliai beszámoló szerint ez az az ünnep, ez az a nap, amikor az égből tüzes lángnyelvek formájában a Szentlélek alászáll és emberi testbe költözik: a Jeruzsálemben ünneplő bátortalan tanítványok Krisztus eltántoríthatatlan tanúivá lesznek. A fesztivál szó szerint magába öleli a település gyermeknapi rendezvényét a szombati napon, május 27-én

- mondta a rendezvény kapcsán Czapp József mikepércsi református lelkipásztor.

A Towerful Events sorozat 2022-ben vette kezdetét a mikepércsi református templom kertjében

A tavalyi rendezvénysorozaton 16 héten keresztül olyan művészek léptek fel az egyedi, utánozhatatlan hangulatú színpadon, akik a lélek segítségével olvassák és értik az égi szférák harmóniáit és érthető, élvezhető módon interpretálják azt az arra nyitott hallgatóság felé. Roby Lakatos a világhírű hegedűvirtuóz is fellépőként vett részt az elmúlt év nyarán a Towerful Eventsen, majd év végén, december 4-én lemezbemutató világpremiert, jótékonysági koncertet tartott a lengyel Gang Tango zenekar közreműködésével a gyönyörűen felújított mikepércsi templomban. Idén már aktívan és önzetlenül vett részt a Fest of Fifty eseményfolyam szervezésében, ezért viseli nevét az idei program, tette hozzá a lelkipásztor.

Neves fellépők koncertjei színesítik a programot

Az idei Fest of Fifty-n zenél többek között Goran Bregovic, aki a világ nagy színpadai és fesztiváljaiután sok évet követően itt lép fel újra Magyarországon. Rajta kívül olyan fellépők lesznek, mint a Godfater, A Palya Bea Quartett, a Parno Graszt, Tony és Roby Lakatos, a Joscho Stephan Trio, Myrtill and the Swinguistiqe, illetve a Mojo és Wild Cow Sonny.

Az esemény zenei különlegessége nemcsak a hihetetlen fellépőknek köszönhető, hanem annak az elképzelésnek is, miszerint Roby minden fellépővel tervez néhány perc örömzenélést

- tette hozzá Czapp József.

Címlapkép, fotók: Towerful Events

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

fesztivál

templom

templomkert

koncertek

örömzene

mikepércs

czapp józsef

lelkipásztor