Hatalmas koncertsorozat indul a Balatonnál: 12 település csatlakozott a fesztiválhoz

MTI   
  Megosztom
Hatalmas koncertsorozat indul a Balatonnál: 12 település csatlakozott a fesztiválhoz

Idén 33 koncert, 38 szólista és 14 zenekar fellépése várja az érdeklődőket a Klassz a pARTon! nyáresti vízparti komolyzenei koncertsorozaton július 13. és augusztus 1. között a Balatonnál és Tatán.

A Balaton északi partján kilenc, a déli parton három település ad otthont az ingyenes koncerteknek, idén Balatonederics is csatlakozik az eseményhez - hangsúlyozta É. Szabó Márta, a fesztivál producere, a Cimbora Alapítvány elnöke a fesztivál szerdai budapesti sajtótájékoztatóján. Hozzátette: Balatonederics mellett a rendezvény a megszokott balatoni helyszíneken - Balatonalmádi, Balatonfüred, Balatonkenese, Balatonszárszó, Balatonszemes, Dörgicse, Keszthely, Szigliget, Tihany, Vászoly és Zamárdi - jelentkezik majd, és Tatán az Öreg-tó melletti parkba is várják az érdeklődőket.

Érdi Tamás zongoraművész, a fesztivál művészeti vezetője többek között arról beszélt, hogy kilencedik alkalommal rendezik meg az eseményt, amely idén csatlakozik a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) programsorozatához.

Pista Eszter, a fesztivál művészeti tanácsadója elmondta: több külföldi vendégművész lép fel eseményen, 2019 óta ugyanis számos külföldi fesztivállal együttműködnek, például az Emilia Romagna Fesztivállal vagy az Alba Music Fesztivállal.

Az idei külföldi művészek között van Massimo Mercelli olasz fuvolaművész vagy Marko Miletic szerb csellóművész. A fesztivál nyitányaként lép fel Stefan Cazacu román csellóművész, aki Érdi Tamás zongoraművésszel ad koncertet július 13-án Tihanyban, az Apátsági templomban. A Palermo Classica fesztivállal kialakított együttműködésnek köszönhetően két olasz vendégművész is érkezik a fesztiválra, emellett az olasz fesztivál bemutatja programfüzetét és szicíliai borokat és édességeket is hoznak majd a közönségnek - hangsúlyozta Pista Eszter.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

balaton

szórakozás

koncert

koncertek

koncertsorozat

tata