Hatalmas koncertsorozat indul a Balatonnál: 12 település csatlakozott a fesztiválhoz

MTI   
  Megosztom
Hatalmas koncertsorozat indul a Balatonnál: 12 település csatlakozott a fesztiválhoz

Idén 33 koncert, 38 szólista és 14 zenekar fellépése várja az érdeklődőket a Klassz a pARTon! nyáresti vízparti komolyzenei koncertsorozaton július 13. és augusztus 1. között a Balatonnál és Tatán.

A Balaton északi partján kilenc, a déli parton három település ad otthont az ingyenes koncerteknek, idén Balatonederics is csatlakozik az eseményhez - hangsúlyozta É. Szabó Márta, a fesztivál producere, a Cimbora Alapítvány elnöke a fesztivál szerdai budapesti sajtótájékoztatóján. Hozzátette: Balatonederics mellett a rendezvény a megszokott balatoni helyszíneken - Balatonalmádi, Balatonfüred, Balatonkenese, Balatonszárszó, Balatonszemes, Dörgicse, Keszthely, Szigliget, Tihany, Vászoly és Zamárdi - jelentkezik majd, és Tatán az Öreg-tó melletti parkba is várják az érdeklődőket.

Érdi Tamás zongoraművész, a fesztivál művészeti vezetője többek között arról beszélt, hogy kilencedik alkalommal rendezik meg az eseményt, amely idén csatlakozik a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) programsorozatához.

Pista Eszter, a fesztivál művészeti tanácsadója elmondta: több külföldi vendégművész lép fel eseményen, 2019 óta ugyanis számos külföldi fesztivállal együttműködnek, például az Emilia Romagna Fesztivállal vagy az Alba Music Fesztivállal.

Az idei külföldi művészek között van Massimo Mercelli olasz fuvolaművész vagy Marko Miletic szerb csellóművész. A fesztivál nyitányaként lép fel Stefan Cazacu román csellóművész, aki Érdi Tamás zongoraművésszel ad koncertet július 13-án Tihanyban, az Apátsági templomban. A Palermo Classica fesztivállal kialakított együttműködésnek köszönhetően két olasz vendégművész is érkezik a fesztiválra, emellett az olasz fesztivál bemutatja programfüzetét és szicíliai borokat és édességeket is hoznak majd a közönségnek - hangsúlyozta Pista Eszter.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

balaton

szórakozás

koncert

koncertek

koncertsorozat

tata