Több mint tízezren lepik el a Balaton-partot: Kamarás Iván és Lux Ádám is ott lesz!

HelloVidék   
  Megosztom
Több mint tízezren lepik el a Balaton-partot: Kamarás Iván és Lux Ádám is ott lesz!

10 nap múlva rendezik az ország legnépszerűbb nyíltvízi szabadidősport-eseményét, a 41. Lidl Balaton-átúszást. A szervezők, a szárnyaló nevezési kedvet látva, idén is 12 000 főt meghaladó indulót várnak a Balaton-partra, akik „megúszhatják” a klasszikus 5,2 km-es távot, a 2,6 km-es Féltávot, vagy teljesíthetik SUP-pal a Lidl Balaton-áthúzást.

Rekord számú előnevezés

10 nappal az unikális nyíltvízi úszóesemény előtt soha nem volt ekkora az előzetes nevezések száma, ami már eddig meghaladta a 9800-at! Az előző évek tapasztalatai alapán várhatóan betelik a 12 000 fős létszám limit.

Úszik az ország, de külföldről is érkeznek

A magyarok mellet 43 országból 450 külföldi úszó is érkezik hozzánk július 22-én. A legtöbben Szlovákiából (126), Németországból (74), Romániából (35) neveztek.

A Lidl Balaton-átúszás résztvevőinek már a nevezés során lehetőségük volt jótékonykodni. Az esemény biztonságos lebonyolításába is közreműködő Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatát eddig 1 200 000 Ft-tal támogatták az úszók, SUP-ozók.

Biztonságban a résztvevők

A nagyvilágban is egyedülálló, hogy egy ilyen hatalmas és gyönyörű tavat, ekkora létszámú, biztonságos körülmények között megszervezett eseményen át lehessen úszni. A különleges sportesemény biztonságának záloga ezúttal is a 200 vitorlásból, kishajóból és motorcsónakból kialakított úszófolyosó, amelyben a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság és a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálat szakemberei folyamatosan figyelik és ellenőrzik az úszókat.

Életkor szerinti megoszlás

  • 18 éves korig 10,60%
  • 19 - 25 évesek 9,30%
  • 26 - 40 évesek 33,60%
  • 41 - 50 évesek 27,00%
  • 51 - 60 évesek 14,00%
  • 61 - 70 évesek 4,70%
  • 71 - 80 évesek 0,80%
  • 80 év felettiek 0,10%

Úszó Erőd

A Magyar Honvédség nemcsak az esemény szervezéséből veszi ki részét, hanem több száz katonájuk, dolgozójuk át is ússza magyar tengert. Idén az „Úszó Erőd” kötelékében úszik dr. Böröndi Gábor altábornagy, a magyar Honvédség Vezérkari Főnöke is.

Művészek és élsportolók

A Lidl Balaton-átúszás népes mezőnyben számos neves, ismert ember is úszik, mások mellet Kamarás Iván és Lux Ádám színészek, valamint Gergely István kétszeres Olimpiai bajnok vízilabdázó. A tavalyi győztes Barabás Imre (1:02:46) junior válogatott nyíltvízi úszó is nevezett.

A Lidl Magyarország szerepvállalása

Az 5,2 km-es, vagy 2,6 km-es úszó távok, vagy az Áthúzás megtétele után a versenyzők a balatonboglári Platán Strandon érnek célba, ahol számos programmal várja őket és a szurkolókat a Lidl Magyarország.

Vállalatunk hosszútávú célja, hogy felhívja a figyelmet az egészséges táplálkozás és a testmozgás fontosságára. A Lidl Balaton-átúszás névadó szponzorként immár hét éve azon dolgozunk, hogy minél több emberhez juttassuk el a sportos és egészséges éltmód üzenetét. Ezért idén is olyan programokkal várjuk az úszókat és a családokat, amelyek edukációs módon hívják fel a figyelmet a táplálkozással összefüggő egészségtudatosság fontosságára

- mondta Tőzsér Judit, a vállalat kommunikációs vezetője.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

balatonátúszás

úszás

turizmus

balaton

balaton-part

lidl