Szeptemberben folytatódik a szezon: ezen a fesztiválon mindenki megtalálja a számítását

MTI   
  Megosztom
Szeptemberben folytatódik a szezon: ezen a fesztiválon mindenki megtalálja a számítását

Szeptember 7. és 10. között várja az érdeklődőket az AVL-Érdi Jazz Fesztivál koncertekkel, tárlattal és irodalommal. A fesztivál fellépői Magyarországról, az Egyesült Államokból, Nagy-Britanniából és Lengyelországból érkeznek dzsessz-rock, blues, kortárs dzsessz és kubai ritmusokkal - közölték a szervezők.

A Jazz és irodalom műsorban Pozsár Eszter fuvola- és szaxofonművész és Szabó T. Anna író, költő lép fel szeptember 7-én este az AVL Székházban.

Szeptember 8-án kiköltözik a fesztivál a Magyar Földrajzi Múzeum festői kertjébe, a fedett kocsiszínbe, ahol az angol Polly Gibbons énekesnő és Oláh Krisztián kvartettjét hallgathatja meg fél 6-kor a közönség. Ezt követően lengyel és magyar művészek tartanak lemezbemutatót, a Vas Bence-Bukowski-Szmanda Trióhoz Fekete-Kovács Kornél és Gyárfás István csatlakozik.

Szeptember 9-én Hollai Krisztina és az érdi Homolya Gábor képzőművész az Érdi Galériában tart tárlatbemutatót a fél 6-kor kezdődő koncert előtt. Az Udvardi Márton trombitás által jegyzett Ég Alatti 5 zenekar Baló Sámuellel és Baló Istvánnal mutatja be legújabb lemezét, majd a Jimi Hendrix dzsesszesített feldolgozásait játszó Halper-Hendrix Experimenthez az amerikai bluesénekes, Ric Toldon és Oláh Kálmán dzsessz-zongorista csatlakozik.

Az utolsó napon a fiatalok mutatkozhatnak be. Idén Jákli Zsófi basszusgitáros és Majercsik Lili énekesnő új zenekara lép fel, majd az energikus kubai énekesnő, Elsa Valle és zenekara zárja a fesztivált. A dzsesszfesztivál már augusztus közepén elkezdődött Százhalombattán a Summerfesttel való új együttműködés keretében, de a hagyományos fesztivál szeptember 7-én indul Érden. A részletes program a www.erdijazzfesztival.hu oldalon olvasható.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

fesztivál

érd

koncertek

dzsessz

tárlat

irodalom

programsorozat