Szeptemberben folytatódik a szezon: ezen a fesztiválon mindenki megtalálja a számítását

MTI   
  Megosztom
Szeptemberben folytatódik a szezon: ezen a fesztiválon mindenki megtalálja a számítását

Szeptember 7. és 10. között várja az érdeklődőket az AVL-Érdi Jazz Fesztivál koncertekkel, tárlattal és irodalommal. A fesztivál fellépői Magyarországról, az Egyesült Államokból, Nagy-Britanniából és Lengyelországból érkeznek dzsessz-rock, blues, kortárs dzsessz és kubai ritmusokkal - közölték a szervezők.

A Jazz és irodalom műsorban Pozsár Eszter fuvola- és szaxofonművész és Szabó T. Anna író, költő lép fel szeptember 7-én este az AVL Székházban.

Szeptember 8-án kiköltözik a fesztivál a Magyar Földrajzi Múzeum festői kertjébe, a fedett kocsiszínbe, ahol az angol Polly Gibbons énekesnő és Oláh Krisztián kvartettjét hallgathatja meg fél 6-kor a közönség. Ezt követően lengyel és magyar művészek tartanak lemezbemutatót, a Vas Bence-Bukowski-Szmanda Trióhoz Fekete-Kovács Kornél és Gyárfás István csatlakozik.

Szeptember 9-én Hollai Krisztina és az érdi Homolya Gábor képzőművész az Érdi Galériában tart tárlatbemutatót a fél 6-kor kezdődő koncert előtt. Az Udvardi Márton trombitás által jegyzett Ég Alatti 5 zenekar Baló Sámuellel és Baló Istvánnal mutatja be legújabb lemezét, majd a Jimi Hendrix dzsesszesített feldolgozásait játszó Halper-Hendrix Experimenthez az amerikai bluesénekes, Ric Toldon és Oláh Kálmán dzsessz-zongorista csatlakozik.

Az utolsó napon a fiatalok mutatkozhatnak be. Idén Jákli Zsófi basszusgitáros és Majercsik Lili énekesnő új zenekara lép fel, majd az energikus kubai énekesnő, Elsa Valle és zenekara zárja a fesztivált. A dzsesszfesztivál már augusztus közepén elkezdődött Százhalombattán a Summerfesttel való új együttműködés keretében, de a hagyományos fesztivál szeptember 7-én indul Érden. A részletes program a www.erdijazzfesztival.hu oldalon olvasható.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

fesztivál

érd

koncertek

dzsessz

tárlat

irodalom

programsorozat