Újabb medvét fényképeztek a magyar erdőben: erre kóborolt a megtermett példány

HelloVidék   
  Megosztom
Újabb medvét fényképeztek a magyar erdőben: erre kóborolt a megtermett példány

Habár kicsi az esélye, hogy a természetben személyesen találkozzunk velük, évről évre egyre gyakrabban kóborolnak a nagyvadak Magyarország erdeiben. A medvék többsége Szlovákiából érkezik és a Bükk térségében bukkan fel, ugyanis az európai barnamedvék legnagyobb populációi a Kárpátok erdős, hegyvidéki tájain található.

A Bükk „láthatatlan turistája”, mindenki kedvenc medvéje továbbra is sikerrel barangol az erdő rejtett zugaiban – osztotta meg nemrégiben a Bükki Emlőstani Kutatócsoport Egyesület a Facebook oldalán. Valószínűsíthetően ugyanarról a példányról van szó, amiről a Bükki Nemzeti Park augusztus 24-én számolt be, ugyanis az állat világos nyaki elszíneződéséről beazonosítható volt (a 24. kamera rögzítette a Nyugat-Bükkben). A medvék vélhetően a Sajó völgyének zöld folyosóját használják az átjárásra, a fiatal egyedek kóborlása megszokott jelenségnek számít – egy-egy példány akár a hazai erdőkben is megtelepedhet.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

medve

medve észlelés

bükk

bükki nemzeti park

túraútvonal