Újabb medvét fényképeztek a magyar erdőben: erre kóborolt a megtermett példány

HelloVidék   
  Megosztom
Újabb medvét fényképeztek a magyar erdőben: erre kóborolt a megtermett példány

Habár kicsi az esélye, hogy a természetben személyesen találkozzunk velük, évről évre egyre gyakrabban kóborolnak a nagyvadak Magyarország erdeiben. A medvék többsége Szlovákiából érkezik és a Bükk térségében bukkan fel, ugyanis az európai barnamedvék legnagyobb populációi a Kárpátok erdős, hegyvidéki tájain található.

A Bükk „láthatatlan turistája”, mindenki kedvenc medvéje továbbra is sikerrel barangol az erdő rejtett zugaiban – osztotta meg nemrégiben a Bükki Emlőstani Kutatócsoport Egyesület a Facebook oldalán. Valószínűsíthetően ugyanarról a példányról van szó, amiről a Bükki Nemzeti Park augusztus 24-én számolt be, ugyanis az állat világos nyaki elszíneződéséről beazonosítható volt (a 24. kamera rögzítette a Nyugat-Bükkben). A medvék vélhetően a Sajó völgyének zöld folyosóját használják az átjárásra, a fiatal egyedek kóborlása megszokott jelenségnek számít – egy-egy példány akár a hazai erdőkben is megtelepedhet.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

medve

medve észlelés

bükk

bükki nemzeti park

túraútvonal