Hihetetlen lézershow-ra készül a vidéki nagyváros: ilyet is ritkán látni Magyarországon

HelloVidék   
  Megosztom
Hihetetlen lézershow-ra készül a vidéki nagyváros: ilyet is ritkán látni Magyarországon

Az adventi ünnep már számos országban nagy népszerűségre tett szert, hazánkban is egyre több városban, faluban is szerveznek adventi vásárokat. Cikksorozatunk utolsó részében megnéztük, mivel készülnek a dél-dunántúli városok.

Kaposvár

Idén december 1-23. között rendezik meg a Kaposvári Advent programsorozatot, a rendezvényeknek Kaposvár belvárosa ad otthont. A karácsonyi vásár helyszíne a Kossuth tér és Fő utca sétálóutcai szakasza lesz. Bátran elomdhatjuk, hogy lesz minden, ami szem-szájnak ihgere.

Ez az időszak lehetőséget teremt arra majd, hogy a városban működő amatőr művészeti közösségek, szólista előadók bemutathassák az ünnep hangulatához illeszkedő műsorukat majd.

A kaposvári székesegyház mellett minden évben felállításra kerül az egyedülálló, faragott Betlehem, melyet a rohanó hétköznapokban lehet megtekinteni. A színvonalas kirakodóvásáron kézműves portékákból vásárolhatnak a látogatók, leginkább ajándékokat a karácsonyfa alá. A Pajta Színház folyamatos karácsonyi koncertekkel és betlehemes játékokkal várja az érdeklődőket.

Siófok

Az idei évben egy mesebeli Adventi időszakkal készül Siófok, mivel idén ünnepli 55 éves várossá válási jubileumát a balatonparti település. Ebből az alkalomból ünnepségek, előadások, koncertek, mikuláshajó, bűvészshow, jégvarázslat meseelőadás, tűzvarázs produkció, mesekörhinta, kisvonat várja az idelátogatókat.

Siófok városa idén Téli Varázs programsorozattal várja vendégeit az adventi időszakban. Meghitt karácsonyi fények, ünnepváró koncertek, karácsonyi meseerdő és körhinta, karácsonyi kisvonat, forró téli csemegék, elbűvölő gyermekprogramok és varázslatos hangulat készülődik a Víztorony körül. Az ünnepvárás minden napjára jut téli ajándék és élmény kicsiknek, nagyoknak egyaránt.

Az adventi hangulattal teli estéket helyi zenekarok, a Bagossy Brothers Company, valamint Szekeres Adrien adventi koncertjei koronázzák meg.

Siófok Fő tere adventi fényárba borul az esemény kezdetére, aholmodern fényinstallációk, fotópontok, óriás adventi koszorú, új betlehem és az Aranycsengő Adventi Vásár varázsolja a látogatókat ünnepváró hangulatba a Víztorony körül.

December 2-án, este animációs lézershow keretében elevenedik meg Siófok múltja és jelene a város központjában.

Pécs

A baranyai vármegyeszékhely változatos zenei- és gyerekprogramokkal, gasztroudvarral, kézműves vásárral, fényfestéssel várja a látogatókat idén is a XII. Adventi kézműves- és mesevásáron 2023. december 1–24. között a Széchenyi téren.

Hagyományosan idén is felállítják Pécs karácsonyfáját a Széchenyi téren és számos kézműves, borász , cukrász, sajtmester, büfés is megjelenik a város központjában. Egy finom forralt bort vagy teát szorongatva, finom ételeket kóstolhatva hallgathatjuk és nézhetjük a fellépőket a téren felállított színpadon, szerencsés esetben hóesésben sétálhatunk végig a Király utcában, Jókai- és Dóm téren, lakatot helyezhetünk a kerítésekre, vagy egyszerűen csak romantikázhatunk a kedvesünkkel, vagy hagyhatjuk szaladgálni a gyerekeket a belvárosban.

A gyerekeket hétvégente az Adventi Épületfestő Gyerekrajzpályázat alkotásainak bemutatója, vasárnap délelőttönként gyerekprogramok – többek között Gryllus Vilmos, a Tintaló Társulás – szórakoztatja. Idén is eljön a Mikulás, a Széchenyi téren pedig meseolvasás várja az apróságokat. A „Szentcsalád szállást keres” menetre a belvárosban kerül sor, aminek zárásaként Felföldi László, az egyházmegye főpásztora meggyújtja az utolsó adventi gyertyát.

A felnőtteket többek között karácsonyi koncertek – Mátyás Pribojszki, Jazzation, Zséda –, gasztroudvar és kézműves vásár várja. Az adventi koncertsorozatot Herczku Ágnes estje zárja.

Szigetvár

A szigetvári adventi nyitány és jótékonysági szeretetvendégség december 1-én, pénteken kezdődik. A megnyitó és az ünnepi fények felkapcsolása délután 17 órakor lesz a Zrínyi téren. Az egyházi köszöntőket követően adventi műsor lesz az óvodások, iskolások és zeneiskolások, szigetvári fiatalok közreműködésével. Étel-ital vásárlására is lesz lehetőség, az itt befolyt adományokból a gyerekek adventi programjait finanszírozzák.

Ezen kívül adventi kalendáriumot is létrehoznak feldíszített ablakokból, melyeket a Szigetvári Vigadó Facebook-oldalán osztanak majd meg. A kezdeményezésre a jelentkezőket november 24.-e délig várják üzenetben. Túljelentkezés esetén egy napon, több helyen is felgyúlnak majd a fények.

Fonyód

Fonyód minden adventi hétvégén meghitt, családias ünnepséggel csalogatja karácsonyváró vendégeit a város díszterére. A Fonyódi Advent 2023-ban is a közös készülődés élményére épít, így helyi lakosok és turisták karöltve élhetik át az év legszebb időszakát. Ingyenesen látogatható ünnepi műsorokat rendeznek majd a közönségnek, ahol a gyertyagyújtáson kívül könnyűzenei koncertek is lesznek.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

szórakozás

karácsonyi vásár

advent

programok