Ez lesz jövőre is Sopronban a VOLT fesztivál helyett: már lehet venni jegyeket, itt a program

MTI   
  Megosztom
Ez lesz jövőre is Sopronban a VOLT fesztivál helyett: már lehet venni jegyeket, itt a program

Jövőre a pünkösdi hétvégén, május 17. és 19. között rendezik meg második alkalommal a SopronFestet, ahol a hazai fesztiválok kedvenc előadói és zenekarai lépnek színpadra. A jegyelővétel december 2-án indul.

A szervezők tájékoztatása szerint az esemény során nem csak a koncertek helyszínéül szolgáló Lőverekben lesznek programok, hanem városszerte kiállítások, podcast-beszélgetések vagy gasztronómiai programok várják a látogatókat, már hét nappal a koncertek előtt is.

A Lőverekben megnövelt területet alakítanak ki a zenei programoknak. Fellép mások mellett a Kruder & Dorfmeister páros, Alle Farben, a Bagossy Brothers Company, a ByeAlex és a Slepp, Curtis, Dzsúdló, a Follow the Flow, Majka, a Tankcsapda, T. Danny, a Quimby, Rúzsa Magdi, a Valmar és Beton.Hofi.

"Titkos hazai headlinerek" is szerepelnek a programban, akik exkluzív fellépést vállaltak, az ő nevük a következő hetekben derülhet ki - tájékoztattak a szervezők.

Az erdő szélén felépített szabadtéri és fedett koncerthelyszínek mellett a Poncichter negyedben soproni borászok mutatják be termékeiket, Secret Garden elnevezéssel pedig egy új helyszínt alakítanak ki a fesztiválon egy völgyben.

A programok a városban már egy héttel korábban, május 11-én elindulnak. A Telekom PodcastFesten, ahol ByeAlex, Dombóvári István, Fábry Sándor, Hajós András, Hevesi Krisztina, Kadarkai Endre, Kende-Hofherr Krisztina, Tóth Gabi, Ördög Nóra, Radnai Péter és Zacher Gábor mellett Áder János is elfogadta a szervezők felkérését.

Kiemelt téma a Ne nézz félre! elnevezésű kampány, amelynek részeként az UNICEF szakértőivel és művészekkel az iskolai bántalmazás, a bullying kérdéséről beszélgetnek. A mesterséges intelligencia szerepét érintve pedig Tari Annamária, Szabó Béla, Nánási Pál és Weiler Péter is Sopronba látogat.

A Liszt-központban kortárs művészek csoportos kiállítása lesz látható, mások mellett Bereczki Kata, Bukta Imre, Ef Zámbó István, Labrosse Dániel, Sibitka Anna és Weiler Péter műveiből. Az alkotók nagy, szív alakú installációkat is készítenek Sopron utcáin.

A közlemény idézi Farkas Cipriánt, Sopron polgármesterét, aki szerint a SopronFest már első alkalommal is ünnepként volt jelen a város életében. A cél, hogy a fesztivál hosszú távon is egy izgalmas, tartalmas turisztikai esemény legyen Sopronban - mondta.

A gasztronómiai programokról, illetve a Fő téri és más helyszíneken zajló koncertekről, eseményekről december 14-én, a Hűség napján adnak további tájékoztatást.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

fesztivál

sopron

koncert

koncertek