Ez Magyarország legédesebb falva: minden évben megformázzák mézeskalácsból

HelloVidék   
  Megosztom
Ez Magyarország legédesebb falva: minden évben megformázzák mézeskalácsból

Geresdlakon újra megépül a mézeskalácsfalu. A december 3-án megnyíló látványosság idén a helyi túracsoport által felfedezett úti céloknak is emléket állít, de az egész települést megformázzák - írja a bama.hu.

Az ötletgazda Kettné Schmidt Tímea a portálnak elmondta, minden évben új témát jelenítenek meg. Tavaly a falu rendezvényei, a Gőzgombóc Fesztivál, illetve a szüreti mulatság jelent meg. Idén egy Magyarország-térkép is kiegészíti a látványosságot, külön kijelölve rajta a helyi túracsoport által bejárt helyszíneket, sőt, az Országház is kisült a mézes tésztából.

Mint írják, a kezdeményezés 15 éve indult, eleinte az iskolában, majd a templomokban helyeztek el apró mézeskalácsfalut, ám egyre többen kapcsolódtak be a munkálatokba, így a Hunyadi utca 21. szám alatti közösségi térbe került a mára kiterjedt méreteket öltő látványosság, mely adventen túl is nagy számban vonzza a látogatókat.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

mézeskalács falu

mézeskalács

geresdlak