Meglepő felmérés látott napvilágot: kiderült, mennyit költenek az éttermekben a magyarok
![Meglepő felmérés látott napvilágot: kiderült, mennyit költenek az éttermekben a magyarok Meglepő felmérés látott napvilágot: kiderült, mennyit költenek az éttermekben a magyarok](https://cdn.hellovidek.hu/images/site/articles/lead/2023/12/1701695116-gx0mB5imN_md.jpg)
A magyarok többsége télen legalább egyszer elmegy étterembe, amit leginkább az ízletes ételek, a barátságos helyszín, az udvarias kiszolgálás és egy különleges fogás tesz emlékezetessé számukra – derül ki egy friss felmérésből.
A magyar vendégek elsősorban családi és baráti összejövetelekre, randevúkra és céges vacsorákra érkeznek, ahol fejenként általában 5-10 ezer forint közötti értékben fogyasztanak - mutat rá a Kert Bisztró és az Opinio piackutató közös, reprezentatív felmérése.
A kutatásban megkérdezett, 18 és 59 év közötti válaszadóknak országszerte több mint a fele (57%), a Budapesten élőknek pedig a kétharmada (67%) étkezik legalább egyszer vendéglátóhelyen a téli időszakban. Havonta minden negyedik nő (24%) és minden harmadik férfi (36%) jut el egy alkalommal vendéglőbe idehaza.
Az étterembejárók negyede (27%) 5 ezer forint alatt, közel felük (47%) pedig 5-10 ezer forint között költ egy főre a teljes fogyasztásért, míg négyből egy vendég (26%) fizet ennél is többet az ízletes fogásokért.
Az étterem télen elsősorban családi összejövetelek, baráti találkozók, randevúk és év végi céges vacsorák színhelye. A hideg időben a hazai vendégek egyértelműen a húsételek rajongói, így a csirkéből, marhából, bárányból vagy kacsából készült fogásokat részesítik leginkább előnyben (81%), ezeket egymással közel hasonló arányban követik a vad-, hal- és a tésztaételek. A megkérdezettek szerint egy ilyen alkalmat leginkább az ízletes, minőségi fogások (75%), az igényes, barátságos környezet (51%), az udvarias kiszolgálás (42%), valamint egy korábban sosem kóstolt, izgalmas, különleges étel (40%) tesz emlékezetessé.
A tél hangulatát idéző, de a megszokottól eltérő fogások közül a portói borban párolt vaddisznócombot, a whiskey-vel brezírozott tépett mangalica csülköt, valamint a sült sütőtökös rozé kacsamellet kóstolnák meg legszívesebben a magyar vendégek a felmérés szerint, de a csendes óceáni lepényhal filét pezsgőmártásban is sokan kipróbálnák
– emelte ki Antalffy Judit, A Kert Bisztró tulajdonosa. A zuglói étterem a megújult téli menüje alkalmából mérte fel a hazai étterembejárók szokásait és elvárásait.
Címlapkép: Getty Images
NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!
Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)