Új, különleges gigajégpálya nyílt a balatoni üdülőközpontban: mutatjuk, mennyibe kerül a belépő!

HelloVidék   
  Megosztom
Új, különleges gigajégpálya nyílt a balatoni üdülőközpontban: mutatjuk, mennyibe kerül a belépő!

Megújul és jelentősen kibővül a városi jégpálya, közel háromezer négyzetméteres jégfelületen, összesen egy kilométer hosszan lehet majd korcsolyázni Balatonfüred legkedveltebb parti részén. Az évek óta közkedvelt Zákonyi utcai jégpályától egy jégfolyosón keresztül lehet eljutni egészen a Tagore sétányon álló Széchenyi szoborig, itt, illetve a Vitorlás téren egy-egy újabb jégpályát is kialakítanak. Különleges élménynek ígérkezik korcsolyázva végignézni a Balaton-partot.

A látványos és egyedülálló mobil jégpálya-rendszer méreteit tekintve is impozáns lesz, egy kilométeren keresztül lehet majd nagyobb irányváltások nélküli korcsolyázni, a jégfolyosó ráadásul külön pályán biztosítja az oda-vissza csúszkálást – tájékoztatja a kirándulókat a balatonfured.hu. Egyebek mellett korábbi cikkünkben is összegyűjtöttük, mi mindent érdemes tudni a balatoni koripályákról, hol keressük őket, milyen árakkal számoljunk – nem olcsó mulatság az egész családnak!

December 22-én tartják a nyitóbulit

December 22-én, pénteken, 18 órakor ünnepélyesen megnyitják Balatonfüred új, háromezer négyzetméteres jégpályáját – írja a városi honlap. A különleges vízparti jégpályán egy kilométer hosszan lehet majd korcsolyázni. December 22-én, pénteken, 18 órakor kezdődik a nyitóbuli a Zákonyi Ferenc utcai jégpályán Pavuk Patrícia és növendékeinek korcsolya bemutatójával. A Zákonyi pályánál Dj Kerner és T-Boy-, a Széchenyi szobornál pedig Dj SBENO ad majd élőzenét. (A nyitónapon este kilenc óráig tart nyitva a jégpálya.)

Három jégpályát köt össze a jégfolyosó

Három jégpályát köt össze a jégfolyosó, a Zákonyi utcai (900 négyzetméteres) a Vitorlás téri (375 négyzetméteres) és a Tagore sétány (330 négyzetméteres) pályái többféle jégsportra is alkalmasak lesznek. Egyebek mellett jéghoki hálók, jégteke szett, korcsolyázást elősegítő állatfigurák használhatók majd, de lesz büfé, melegedő, kölcsönző sátor és értékmegőrző szekrények is. Két helyen, a Zákonyi utcai, illetve a Vitorlás-téri jégpályán lehet belépőt váltani, a fapalánkokkal védett jégfolyosóról szintén két helyen lehet majd lecsatlakozni.

A város évek óta sikerrel működteti a Zákonyi utcai jégpályát, amely egy közkedvelt közösségi térré vált. Szeretnénk tovább erősíteni ezt a funkciót, szeretnénk kedvében járni a füredieknek és persze a városba látogatóknak a térségben egyedülálló téli Balaton élményt nyújtva. Impozáns lesz, látványos és szerethető a jégpálya

– nyilatkozta portálnak Holczer András alpolgármester.

A vízparti sétányhoz való közlekedést a jégfolyosó felett kialakított gyalogos híd biztosítja a Vitorlás-térnél, de kisebb kerülővel a park, a vízpart és az épületek is mind megközelíthetők maradnak. A Vitorlás-téri buszmegálló ideiglenes megszűnik, a Halászkert étterem keleti oldalán lehet felszállni az autóbuszokra. A gépkocsi közlekedés annyiban változik, hogy a Jókai utcáról az Écsy László utcán jobbra kanyarodva lehet majd tovább haladni, a Zákonyi utca felől átmenetileg zsákutca lesz.

@myfinedine Vízparti jégfolyosók a Balatonnál?✨⛸️ Részletek a videóban!❄️?⛸️ Megnyílt Balatonfüreden az új jégpályarendszer! A jégfolyosó összesen 1 km hosszú és közvetlenül a balatonparton fut végig? #myfinedine #jégpálya #jégfolyosó ♬ Christmas - neozilla

Meddig tartanak nyitva? Milyen árakra készüljünk?

A város honlapja szerint a 900 négyzetméteres, tíz centiméter vastag jégrétegű, kivilágított Zákonyi utcai jégpálya a tervek szerint december 1-jén nyílik meg, az üzemeltetők ígérik, ebben az évben is kitűnő minőségű jég fogadja a korcsolyázókat. A különleges kialakítású, a térségben egyedülálló élményt nyújtó új jégpálya-rendszer várhatóan december közepétől 2024. január végéig élvezhető majd.

A teljes műjégpályára 1600 forintba kerül egy felnőtt belépő, a diákok és a nyugdíjasok 1100 forintért, a 3-14 év közötti gyermekek 800 forintért válthatnak majd jegyet. A füredi felnőtt lakosok kedvezményesen 900 forintos áron használhatják a pályát, a füredi diákoknak 600 forintba kerül a korcsolyázás, a 14 éven aluli helyi lakosok pedig ezúttal is ingyenesen csúszkálhatnak. (A kedvezményes belépők árai a hétvégéken változnak.)

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

balatonfüred

jégkorcsolya

jégkorcsolya pályák

szórakozás

szabadidő

sport

téli sport