Mélyen a zsebünkbe nyúlhatunk: ennyibe kerül egy egynapos kiruccanás a mohácsi busójárásra

HelloVidék   
  Megosztom
Mélyen a zsebünkbe nyúlhatunk: ennyibe kerül egy egynapos kiruccanás a mohácsi busójárásra

Már javában készülnek a szervezők Mohácson, február 8-13. között rendezik meg ugyanis a hagyományos busójárást, a télbúcsúztató, tavaszköszöntő fesztivált a Duna parti településen. Mint minden évben úgy idén is rengeteg látogatóval számolnak a szervezők. A rendezvény népszerűségét jól mutatja, hogy már rengeteg utazási iroda, szálláskiadó is külön készül erre az eseményre. A HelloVidék kíváncsi volt arra, hogy egy pár napos kiruccanás mennyiből hozható ki, ezért górcső alá vettük az egyes utazási irodák, hotelek árait.

Hazánk legrégebbi és legismertebb télűző farsangi karneválján a telet több száz maskarás és busó búcsúztatja minden évben Mohácson. A helyi horvát sokácok messze földön ismert népszokása, a busójárás idejét a tavaszi napfordulót követő első holdtölte határozza meg. A színes programkínálat közül a legnépszerűbb a farsangi felvonulás, a különféle busó bemutatók, a látványfőzés és a különféle néptánccsoportok bemutatkozása.

A HelloVidék kíváncsi volt arra, hogy milyen szolgáltatásokat nyújtanak az egyes utazási irodák, és arra is, hogy mennyiből hozható ki egy vagy akár egy többnapos kiruccanás.

Az egyik budapesti utazási iroda egy egésznapos komplett buszos utazást kínál Budapestről – Kecskeméten – Dunaföldváron – Szekszárdon keresztül– Mohácsra. A részvételi díj: 19.600 Ft/fő, ennél az irodánál lehetőség van utazás előtt 1 vagy 2 ágyas elhelyezésre is reggelivel Budapesten, előbbi 18 000 Ft, míg utóbbi 10.500 Ft. A részvételi díj a buszos utazást, az alap programot, és a magyar nyelvű idegenvezetést tartalmazza.

Egy másik utazási irodánál a buszos utazás díja 16 590 Ft/fő, az előző irodához hasonlóan az indulás szintén Budapestről történik. Az ár tartalmazza, a buszt, az idegenvezetőt, és az idegenvezetést a Mohácsi Történelmi Emlékparkban. Akik nem a fővárosból szeretnének indulni azoknak van lehetőségük felszállni Dunaújvárosban, Pakson, és Szekszárdon is. A busz emellett a fentiektől eltérő csatlakozási pontokon is fel tud venni utasokat, előzetes egyeztetés után.

Egy harmadik utazási irdodánál is lehetőség van több vidéki városban csatlakozni a buszos kiruccanáshoz. Megfelelő létszám esetén a felszállási helyek: Keszthelyen, Lentin, Nagykanizsán, Szombathelyen, és Zalaegerszegen állnak rendelkezésre. A részvételi díj 16 ezer Ft/fő, a belépőkért pedig 1500 Ft-ot kérnek el itt.

Az utazási irodák mellett a helyi hotelek is nagyban készülnek már a Busójárásra. Az egyik helyi hotel többnapos programmal várja a látogatókat, a busójárás mellett pedig egy villányi pincejárást is kínál a kikapcsolódni vágyóknak. A csomag tartalma félpanziós svédasztalos vacsora, és reggeli, pincejáró program, oda-vissza transzfer Mohács-Villánykövesd távon 1 alkalommal, szombaton, és díjmentes parkolás. A csomag nem olcsó, és mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki igénybe szeretné venni ezt a szolgáltatás. Két éj fejenként 52.900 Ft, 3 éj 70.900 Ft, 4 éj pedig 88.500 Ft.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

szórakozás

mohácsi busójárás

ár

utazás