Bronzkori emlékre bukkant a magyar életmentő: 3000 éves tárgyak kerültek elő

HelloVidék   
  Megosztom
Bronzkori emlékre bukkant a magyar életmentő: 3000 éves tárgyak kerültek elő

Bronzkori leletre talált az életmentő: Rózsás Péter celldömölki mentőápoló 16 éve szolgálja hivatását, ám az életmentés mellett másik nagy szenvedélye a régészet.

Rózsás a földben rejtőző régmúlt kincseinek lelkes mentésével is foglalkozik, önkéntesként régészeti feltárásokon vesz részt és a Somló hegyen végzett legutóbbi kutatás alkalmával egy körülbelül 3000 éves bronzkori leletegyüttesre talált – jelentette be az Országos Mentőszolgálat Facebook oldalán.

A leletek jelenleg már a Magyar Nemzeti Múzeum tulajdonában vannak, ahol egy időszakos kiállítás keretében január 30. és március 28. között megtekinthetőek.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

bronzkor

omsz

régészet

szórakozás

magyar nemzeti múzeum

lelet