Valamire készülnek a Fényes-fürdőn: erre számíthatnak a látogatók

HelloVidék   
  Megosztom
Valamire készülnek a Fényes-fürdőn: erre számíthatnak a látogatók

Michl József, Tata polgármestere a Fenntartható Városok programsorozat tatai konferenciáján beszélt a Fényes-forrásokat érintő terveikről. Vegyszermentes strand a cél a Fényes-fürdőn - írta meg a kemma.hu.

Ahogy a portál írja, nagy tervei vannak a tatai Fényes-fürdővel a helyi önkormányzatnak. Michl József, Tata polgármestere mesélt a projektről a Fenntartható Városok programsorozat tatai állomásán, ahol a vízgazdálkodás volt a téma. A beszédében kitért arra, hogy a tervük szó szerint úttörő lehet, hiszen az utat tényleg törni kell, de egyelőre még a jogszabályokkal csatáznak. A cél pedig a Fényes-források hasznosítása lenne. Hozzátette:

Sok jó dologra lehet hasznosítani ezt a 20-22 fokos feltörő forrásvizet, amiből a Fényesen 10-15 ezer köbméter elfolyik naponta szépen a Fényes-patakba, onnan az Által-érbe, majd a Dunába. Azonban szeretnénk ezt a vizet amennyire csak lehet megtartani, de legalábbis hasznosítani, vagy fölhasználni menet közben. Például azon dolgozunk, hogy az ott lévő strandoknak a vizét hadd adja ez a kifolyó forrásvíz. Ez azt jelenti, hogy ezt a 20-22 fokos forrásvizet, ha egy hőszivattyúval még felmelegítjük, a medencékbe tiszta kristálytiszta forrásvizet tehetnénk

- részletezte a terveket a városvezető, aki szerint a medencék vizét naponta akár többször is ki tudnák cserélni, ahogyan azt a szabályozás előírná.

De a lényeg, hogy nem kellene vegyszert beletenniük a medencék vízébe. Na most itt akadtunk fönn a hálón, az eddigi próbálkozásaink során sajnos mindig visszadobták a kérelmünket. Azt mondták, hogy kemikália nélkül nem lehet strandot üzemeltetni, mert ez nem gyógyvíz, tehát ilyet nem csinálhatunk. De nem adjuk föl, mert szerintem egy józan paraszti ésszel is belátható, abszolút logikus dolog az, hogyha egy tóban lehet fürdeni, akkor a mellette levő épített medencében miért ne lehetne fürdeni ugyanabban a vízben, ha én ezt sokszor kicserélem

- tette fel a kérdést a polgármester, aki most olyan segítőket keres, akik tudják hogy lehetne kiküszöbölni a jogi nehézségeket. Külön kiemelte, hogy

Szakmailag műszakilag tökéletesen megoldható a történet. Úgyhogy ezt nem adjuk föl, még az egyik pályázatukban is betettük ezt a lehetőséget. Reméljük, hogy nyerni fogunk.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

tata

fényes-forrás

fényes-források

fényes-fürdő

tata