Bakancslistás húsvéti programozás: még szabadulószoba is nyílik a Vasi Skanzenben

HelloVidék   
  Megosztom
Bakancslistás húsvéti programozás: még szabadulószoba is nyílik a Vasi Skanzenben

Ha szeretnénk belekóstolni abba, milyen is lehetett 100 évvel ezelőtt egy igazi falusi húsvét, akkor a négynapos húsvéti hosszú hétvégén keresve se találhatnánk jobb látnivalót, mint a vidéki skanzenok. Tudtátok, hogy több mint 600 falumúzeum működik Magyarországon? Nem egy, például a vasi múzeumfalu most hétvégén nyílik.


 

A Vasi Skanzenben már több éves hagyománya van a húsvéthétfői rendezvénynek. Ebben az évben is várják a látogatókat április 1-jén délután 14 és 18 óra között. Ahogy a szervezőktől a HelloVidék megtudta, a szombathelyi szabadtéri múzeumegyüttesben Covid óta folyamatosan nő a látogatók száma. A belépőjegy ára tavaly 1600 Ft/fő volt, ebben az évben ez 2000 Ft/fő-re emelkedett, így a kedvezményes jegyek is többe kerülnek.

Húsvéthétfői programok Szombathelyen:

15.00: Kerekítő foglalkozás kicsiknek - Kővári Réka vezetésével

16.00: Nyúlképző kör – Kozma Jucus interaktív előadása (Szamóca Színház)

16.45: Locsolóvers-mondó verseny

17.00: A Boglya Népzenei Együttes műsora

A Szima-malomban Sziklai Luca vajas kekszet készít, valamint a KALÁSZ és a Höveji Csipke Egyesület szombathelyi tagozata tart bemutatókat. A Kápolna mellett a Magor Íjász Hagyományőrző Egyesület bemutatóit láthatjuk. A Szőlőhegyen Szabadulószoba lesz, de még számtalan izgalmas programmal csalogatnak. (Részleteket itt találsz!)

Újdonságok, amikkel a Vasi Skanzenben a tavasz folyamán még csalogat:

  • április 27. Tájházak és szabadtéri múzeumok napja (tárlatvezetés, könyvbemutató /Az élet kertjei – Tündérkertek Vas vármegyében/, előadás)
  • május 11. Madarak és fák napja (kiállítás nyílik Gál Jenő amatőrfotós madárfotóiból + interaktív tárlatvezetés, madármegfigyelés távcsővel, mikroszkóppal, előadás)

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

húsvét

húsvét hétfő

programajánló