Bakancslistás húsvéti programozás: még szabadulószoba is nyílik a Vasi Skanzenben

HelloVidék   
  Megosztom
Bakancslistás húsvéti programozás: még szabadulószoba is nyílik a Vasi Skanzenben

Ha szeretnénk belekóstolni abba, milyen is lehetett 100 évvel ezelőtt egy igazi falusi húsvét, akkor a négynapos húsvéti hosszú hétvégén keresve se találhatnánk jobb látnivalót, mint a vidéki skanzenok. Tudtátok, hogy több mint 600 falumúzeum működik Magyarországon? Nem egy, például a vasi múzeumfalu most hétvégén nyílik.


 

A Vasi Skanzenben már több éves hagyománya van a húsvéthétfői rendezvénynek. Ebben az évben is várják a látogatókat április 1-jén délután 14 és 18 óra között. Ahogy a szervezőktől a HelloVidék megtudta, a szombathelyi szabadtéri múzeumegyüttesben Covid óta folyamatosan nő a látogatók száma. A belépőjegy ára tavaly 1600 Ft/fő volt, ebben az évben ez 2000 Ft/fő-re emelkedett, így a kedvezményes jegyek is többe kerülnek.

Húsvéthétfői programok Szombathelyen:

15.00: Kerekítő foglalkozás kicsiknek - Kővári Réka vezetésével

16.00: Nyúlképző kör – Kozma Jucus interaktív előadása (Szamóca Színház)

16.45: Locsolóvers-mondó verseny

17.00: A Boglya Népzenei Együttes műsora

A Szima-malomban Sziklai Luca vajas kekszet készít, valamint a KALÁSZ és a Höveji Csipke Egyesület szombathelyi tagozata tart bemutatókat. A Kápolna mellett a Magor Íjász Hagyományőrző Egyesület bemutatóit láthatjuk. A Szőlőhegyen Szabadulószoba lesz, de még számtalan izgalmas programmal csalogatnak. (Részleteket itt találsz!)

Újdonságok, amikkel a Vasi Skanzenben a tavasz folyamán még csalogat:

  • április 27. Tájházak és szabadtéri múzeumok napja (tárlatvezetés, könyvbemutató /Az élet kertjei – Tündérkertek Vas vármegyében/, előadás)
  • május 11. Madarak és fák napja (kiállítás nyílik Gál Jenő amatőrfotós madárfotóiból + interaktív tárlatvezetés, madármegfigyelés távcsővel, mikroszkóppal, előadás)

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

húsvét

húsvét hétfő

programajánló