Izgalmas bajnokságot rendeznek a tatai Öreg-tónál: kösse fel a gatyáját, aki szeret fára mászni!

MTI   
  Megosztom
Izgalmas bajnokságot rendeznek a tatai Öreg-tónál: kösse fel a gatyáját, aki szeret fára mászni!

A Magyar Faápolók Egyesülete nemzetközi előírásoknak megfelelő famászó bajnokságot rendez Tatán, az Öreg-tó partján szeptember 13. és 15. között - közölte hétfői sajtótájékoztatóján a szervezet elnöke.

Ócsvári Gábor elmondta, a lakókörnyezet fáinak egyedi gondozását és fenntartását végző faápolók az alpintechnikával végzett lombkorona ápolásból kifejlődött versenyszámokban, különféle mászásmódokban, valamint dobásban és mentésben mérik össze erejüket. A háromnapos rendezvény alatt szakmai előadások és ismeretterjesztő workshopok várják majd az érdeklődőket. A rendezvény felhívja a figyelmet a környezettudatosság fontosságára és népszerűsíti a fenntartható, városi faápolási gyakorlatokat.

A gyakorlatok során a versenyzők hegymászáshoz, sziklamászáshoz, barlangászáshoz használt eszközökkel dolgoznak. Mindenki a saját felszerelését hozza, a verseny előtt ezeket a bírók munkabiztonsági szempontból ellenőrzik. A magyar egyesület az International Society of Arboriculture (ISA) tagja. A magyar famászó bajnokság akkreditált nemzetközi megmérettetés, amelyen a győztes versenyzők jogot szereznek az Európa- és Világbajnokságon való részvételre - tette hozzá Ócsvári Gábor.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

tata

tatai öreg-tó

szórakozás

természetvédelem

sport