Három napig áll majd a bál Debrecenben: itt a programlista, ezt nem érdemes kihagyni

MTI   
  Megosztom
Három napig áll majd a bál Debrecenben: itt a programlista, ezt nem érdemes kihagyni

Versekkel, regényrészletekkel várják a színészek az irodalom szerelmeseit Debrecen közterein május 31. és június 2. között az idei Irodalom éjszakáján - közölték a szervezők.

A Csokonai Színház közleménye szerint immár hatodik alkalommal csatlakozik Debrecen a Prágából 2006-ban indult kezdeményezéshez, az Irodalom éjszakájához.

A rendhagyó világirodalmi sétán 24 ország 24 szerzőjének művéből olvas fel 24 debreceni színész a belváros rejtett, izgalmas kulturális tereiben. Az idei téma, amelyhez a kiválasztott szövegek kapcsolódnak: Túlsó part.

A felolvasásokra nyolc szabadtéri helyszínen párhuzamosan kerül sor este hét és fél tíz között, minden helyszínen egy adott szerző művének 10-15 perces részlete hangzik el félóránként. Az egyes helyszínek a különböző napokon különböző országok irodalmából adnak ízelítőt.

Hozzátették: mindenki maga állíthatja össze aznapi irodalmi barangolásának útvonalát, ehhez nyomtatott térképet adnak segítségül a szervezők. A helyszínek között szerepelnek mások mellett a Szent István park, a Szabó Magda Emlékház, a Csonkatemplom, vagy a Deutches Kulturforum Batthyány utcai udvara.

A programon való részvétel ingyenes és előzetes regisztrációt nem igényel. A részletekről az irodalomejszakaja.hu oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

vers

regény

színészek

irodalom

debrecen