Három napig áll majd a bál Debrecenben: itt a programlista, ezt nem érdemes kihagyni

MTI   
  Megosztom
Három napig áll majd a bál Debrecenben: itt a programlista, ezt nem érdemes kihagyni

Versekkel, regényrészletekkel várják a színészek az irodalom szerelmeseit Debrecen közterein május 31. és június 2. között az idei Irodalom éjszakáján - közölték a szervezők.

A Csokonai Színház közleménye szerint immár hatodik alkalommal csatlakozik Debrecen a Prágából 2006-ban indult kezdeményezéshez, az Irodalom éjszakájához.

A rendhagyó világirodalmi sétán 24 ország 24 szerzőjének művéből olvas fel 24 debreceni színész a belváros rejtett, izgalmas kulturális tereiben. Az idei téma, amelyhez a kiválasztott szövegek kapcsolódnak: Túlsó part.

A felolvasásokra nyolc szabadtéri helyszínen párhuzamosan kerül sor este hét és fél tíz között, minden helyszínen egy adott szerző művének 10-15 perces részlete hangzik el félóránként. Az egyes helyszínek a különböző napokon különböző országok irodalmából adnak ízelítőt.

Hozzátették: mindenki maga állíthatja össze aznapi irodalmi barangolásának útvonalát, ehhez nyomtatott térképet adnak segítségül a szervezők. A helyszínek között szerepelnek mások mellett a Szent István park, a Szabó Magda Emlékház, a Csonkatemplom, vagy a Deutches Kulturforum Batthyány utcai udvara.

A programon való részvétel ingyenes és előzetes regisztrációt nem igényel. A részletekről az irodalomejszakaja.hu oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

vers

regény

színészek

irodalom

debrecen