Kiderült, kik kapták az idei színházi elismeréseket Szegeden: mutatjuk a listát!

MTI   
  Megosztom
Kiderült, kik kapták az idei színházi elismeréseket Szegeden: mutatjuk a listát!

Huszonnegyedik alkalommal adták át a szegedi színházi élet szakmai elismeréseit, a Dömötör-díjakat szombaton este, az idei életműdíjas Vámossy Éva opera-énekesnő lett.


 

Vámossy Éva 1949-ben született Szegeden, magánénekesi diplomáját szülővárosában szerezte, majd 1974-ben a Szegedi Nemzeti Színház szerződtette; 26 éven át megszakítás nélkül az operatagozat vezető szopránja volt. Magyar és európai koncerttermek, szabadtéri színpadok gyakori vendége volt, több hanglemez-, rádió- és tévéfelvétel készítésében vett részt.

A teljes szegedi színházi életet lefedő Dömötör-díjat 1998-ban civil kezdeményezésre alapították, 2006-ban bekerült Szeged városának hivatalos kitüntetései közé. A kategóriák többségében a nézők szavazatai alapján dől el a díjazott személye. A legjobb háttérmunkás címet a szegedi társulat tagjai, dolgozói adományozzák titkos szavazással, ezt idén Baráth Zoltán kellékes vehette át.

A legjobb színésznő Menczel Andrea lett a Szerelmes Shakespeare-ben Viola De Lessepsként nyújtott alakításáért. Vereckei Ritát a romantikus vígjáték látványtervezőjeként díjazták. A legjobb férfi mellékszereplőnek járó elismerést Poroszlay Kristóf vehette át, aki Orsino herceget játszotta a Vízkereszt, vagy amit akartokban.

Szélpál Szilveszternek a legjobb operaénekesnek járó díjat ítélte oda a közönség, A csengő című vígoperában Enricóként nyújtott alakításáért. A legjobb opera-énekesnő Kónya Krisztina lett A mosoly országa operett Lizájaként. Papp Janó a Gengszterek táncjáték jelmezeinek tervezéséért kapta meg a Dömötör-díj plakettjét.

Az évad legjobb táncosának járó elismerést Miriam Munno érdemelte ki, a Fekete hattyú című balett-thrillerben nyújtott alakításáért. A Szegedi Kortárs Balett a hazai színpadok mellett már Belgiumban is sikert arató produkciójának színpadra állításáért Juronics Tamás a legjobb rendezőnek járó díjat kapta meg.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

szórakozás

szeged

színház

elismerés