Különleges vásárt rendeznek a hétvégén Szentendrén: ilyen alkotásokkal készülnek

MTI   
  Megosztom
Különleges vásárt rendeznek a hétvégén Szentendrén: ilyen alkotásokkal készülnek

Kerámiaművészek veszik birtokba Szentendre sétálóutcáját a hétvégén.

A keramikusoké lesz a főszerep a hétvégén a Dumtsa Kézműves Kirakodón, ahol a Szentendrei Keramikusok Egyesülete művészeinek alkotásaiból vásárolhatnak az érdeklődők 15-én és 16-án.

A látogatók a kerámia sokszínűségével találkozhatnak - olvasható a közleményben -, a porcelán ékszerektől, tálalóeszközöktől, lakberendezési tárgyaktól kezdve a színes mázakkal különlegessé tett kicsi kerámiákon, porcelán állatfigurákon, kőedényeken át a gasztronómia és a virágok által inspirált iparművészeti munkákig.

A Szentendrei Keramikusok Egyesületét 2006-ban alapították meg helyi művészek, a szakmai közösség az elmúlt szűk húsz évben kiállításokat rendezett Szentendrén a Művészetmalomban és a Barcsay Galériában, Leányfalun, Pécsett és Budapesten a Zikkurat Galériában, valamint aktívan részt vett a Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva Fesztiváljain is. Az egyesületnek jelenleg 22 tagja van. A Dumtsa Kézműves Kirakodó húsvétkor debütált és október közepéig várja a látogatókat hétvégente - közölte a turisztikai társaság.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

szórakozás

kerámia

szentendre

vásár