Ilyet is ritkán látni Magyarországon: különleges jármű jelent meg a vidéki településen

HelloVidék   
  Megosztom
Ilyet is ritkán látni Magyarországon: különleges jármű jelent meg a vidéki településen

Új otthonra lelt a különleges vidéki tengeralattjáró, amit most Vámosszabadiról Nagyigmándra költöztettek.

A különleges jármű Forintos Gyula zebegényi taxisofőr alkotása, aki a saját kertjében, szabadidejében bütykölte össze. Az SR93H jelzésű Polaris Delta 19 és fél méter hosszú, másfél méter széles, 260 lóerős lett, merülési mélysége 80 méter, akár öt ember szállítására képes, a kilencvenes évek közepén rakták össze, ám készítője álmát nem váltotta valóra.

Ide-oda löködte a sors, hat-hét éve Mosonmagyaróváron és a győri kaminostalálkozón állították ki, és ahogy bezártak a rendezvények, kamionra rakták, de nem tudtak vele mit kezdeni. Akkor került a túlméretes kamionokkal foglalkozó Tolnay Norbert telephelyére Vámosszabadi határába.

Egy hónapja történt, hogy a hatévnyi tárolási és egyéb költségeket kifizette rendben a tulajdonos és elvitette tőlünk. Nagyon örülök, hogy már nem nekem kell foglalkoznom vele. Az új helye Nagyigmánd

- újságolta a Kisalföldnek Tolnay Norbert.

A szóba forgó nagyigmándi TIMX Special nevű céget 2006-ban alapították nemzetközi árufuvarozásra. Mára bővítették tevékenységi körüket bontott alkatrész értékesítéssel, traileres szállítással és trailer bérbeadással.

Maeda Hiroshi ügyvezető a lapnak elmondta, hogy tudomása szerint a cég tulajdonosának tetszett meg a terepjáró, ezért került át hozzájuk Vámosszabadiról. Azóta is sokan térnek be hozzájuk, csodálják meg a különleges járművet. Hozzátette, hogy telephelyen portaszolgálat van, nem lehet csak úgy az utcáról belemenni, de aki kíváncsi a magyar tengeralattjáróra, azért nem marad hoppon, a kerítés mellett rakták le, így nyugodtan megcsodálható

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

szórakozás

jármű

otthon

telephely