Hoppá, itt nem akármi készülődik! Izgalmas koncertsorozat és színház is vár a Balaton-felvidéken

MTI   
  Megosztom
Hoppá, itt nem akármi készülődik! Izgalmas koncertsorozat és színház is vár a Balaton-felvidéken

Népzene, dzsessz és komolyzene is szerepel a 9. Salföldi Dalföld kínálatában, amit június 21. és 23. között rendeznek meg. A fesztiválon koncertet ad mások mellett a Hot Jazz Band és megrendezik a IV. Balaton-felvidéki Néptáncosok Találkozóját is - közölték a szervezők.


 


 

Kiemelték: a zene mellett a képző-, a tánc-, a fotó- és a színházművészet kedvelői is találnak maguknak programot a 2015 óta minden évben megtartott rendezvényen. A fesztiválon a dal műfaja áll a középpontban, ám évről évre választanak egy mottót is. Az idei mottó a férfi hang: ennek jegyében a férfiak szerepéről, kihívásairól lesz szó és többségében férfiak fognak zenélni, énekelni a fesztiválon . Nádor Koppány Zsombor teológus a változó férfiszerepekről tart előadást Tekintély, érték és felelősség: a posztmodern fogságában címmel. Koncertet ad majd az 1985-ben alakult Hot Jazz Band, a Duckshell csapata, valamint a Heveder zenekar, amely Sepsiszentgyörgyről érkezik. A Szent Efrém Férfikar műsorában a különböző népek szakrális és népzenéi elevenednek meg; Észak-Amerikától, Európán át egészen Indiáig kalauzolja a közönséget a nyolcfős énekegyüttes. Koncertet ad a Dresch Vonós Kvartett, a Fanfara Complexa, utóbbinak a közelmúltban jelent meg új lemeze, a Pasaport Control.

A fesztivál keretében rendezik meg a IV. Balaton-felvidéki Néptáncosok Találkozóját is, melyen a környékbeli táncegyüttesek mutatkoznak be. Színpadra lép a Gerence Hagyományőrző Néptáncegyüttes, a Szilágyi Ifjúsági Néptáncegyüttes, a Koloska Táncegyüttes a Batsányi Táncegyüttes és a Takácsi Kenderszer Táncegyüttes. A rendezvényen Szimbiózis emlékek címmel Török László fotóművész (1948-2020) kortárs fotográfiai gyűjteményéből láthatnak válogatást az érdeklődők. A fesztiválon bemutatják Várnagy Kinga Anyanyelve magyar című művét. Az életrajzi jegyzetekből, fotókommentárokból és személyes interjúkból felépülő előadás egy Németországba disszidált pécsi szinkrontolmács életét dolgozza fel, a széteső család, a hontalanság, a haza- és az elvágyás, a magány, a betegség, és az anyaság kérdéseit boncolgatva - fűzték hozzá.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

szórakozás

salföld

programajánló

kultúra