Itt tömheted degeszre a kosarad levendulával: mutatjuk a titkos lelőhelyeket

HelloVidék   
  Megosztom
Itt tömheted degeszre a kosarad levendulával: mutatjuk a titkos lelőhelyeket

Több helyen megnyitották a kertek kapuit és várják a szüretelőket. Kaposszerdahelyen Némethné Hampuk Zsuzsanna háza mögötti területen alakított ki levendulákkal teli ligetet - írja a sonline.hu.

Ahogy a portál írja, több, mint száz évvel ezelőtt, 1911-ben Némethné Hampuk Zsuzsanna dédszülei Kaposszerdahelyre költöztek. Telkük leért a Berki-patakig és a kaszáló rét mellett, kukoricát és egyéb szántóföldi növényeket termesztettek.

Mi már csak parlagon hagytuk a területet és szerettem volna valamit kezdeni vele és mikor a férjemmel motoroztunk, nagyon megtetszettek a levendula mezők.

– mesélte a lapnak Némethné Hampuk Zsuzsanna, majd hozzátette, ötszáz tő francia levendulát vásárolt három évvel ezelőtt és álítása szerint tavaly volt az első szüret kaposszerdahelyi otthona hátsó kertjében.

Máshol is várják a gyűjtögetőket

Ahogy a duol.hu írja, levendula szedésre és buzogány készítésre lesz lehetőség Szilágyi Irénnel június 17-én, hétfőn délután 15 órától 20 óráig a rácalmási művelődési háznál! A szervezők biztosítanak papírzacskót a résztvevőknek, az abba szedett levendulát mindenki hazaviheti emlékbe (ingyenesen).

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

levendula

levendula kert

levendula gyűjtés

levendula szüret