Horogszűz csukaóriással új rekord született a népszerű pecázó helyen: nézzétek! (Fotók)

HelloVidék   
  Megosztom
Horogszűz csukaóriással új rekord született a népszerű pecázó helyen: nézzétek! (Fotók)

A kiváló csukaállományáról híres Lupa-tavon kevesebb, mint egy hónap alatt már másodjára döntik meg a tórekordot - számolt be róla a Pecaverzum.

Szűk egy hónap leforgása alatt több szép csukafogás is történt a kedvelt budakalászi horgászvízen, ahol a pecások szakadatlanul nagyobbnál nagyobb ragadozókkal hívták fel magukra a figyelmet – tájékoztatta a Pecaverzumot Veégh Viktor, a Lupa THK Egyesület elnöke. A halak sorából azonban toronymagasan kiemelkedik az a 120 centis óriás, amelyet június 16-án, vasárnap akasztott Koncsek Károly, és amely új rekordnak számít a Lupa-tavon.

Csónakból horgásztak, sikerült is fogniuk egy 93 centiméterest, aztán kifelé menet, a halőrháznál, a part közelében érkezett a kapás. Ott lakik a híres félszemű, így egy pillanatig azt hittük, hogy ő került horogra, de kiderült, hogy nem. Célzottan csukára pergettek kemény felszereléssel, spinnerbaittel, így hiába küzdött erősen a hal, pár perc alatt csónakban volt

– részletezte a történteket Veégh Viktor.

A mérlegen 13,20 kilót nyomó rekordcsuka egészen biztosan, hogy még horogszűz volt, az elmúlt öt évben senki sem tudta becsapni.

A hivatalos országos csukarekordot egyébként Hársfalvi Gábor tartja, aki 1994. április 5-én a Gyékényesi Kavicsbányatónál akasztott egy 20,47 kilós példányt.

Az új Lupa-tavi csukacsodáról a vízterület közösségi oldalán is hírt adtak, ahol fotókat is közöltek:

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

pecaverzum

tórekord

csuka