Idén is megrendezik a Reggae Camp Fesztivált Lakiteleken: íme a programok, fellépők listája

MTI   
  Megosztom
Idén is megrendezik a Reggae Camp Fesztivált Lakiteleken: íme a programok, fellépők listája

Mások mellett Brother Culture, Daddy Freddy & Blackout JA, Anthony Locks, a PASO, a Budapest Riddim Band, CéAnne, G Ras, Copy Con és a házigazda Ladánybene 27 is színpadra lép az idei Reggae Camp Fesztiválon Lakiteleken július 23-tól 27-ig. Az immár huszonegyedik Reggae Camp Fesztivált 2023-hoz hasonlóan a Tőserdő Autóskemping területén rendezik meg.

Mint írták, a Reggae Camp békés és családias fesztivál, ahol a jamaicai reggae muzsika kedvelői és művelői évről évre összejönnek öt napra. Lakitelek-Tőserdő vonzáskörzete, a közeli Tisza-holtág természeti szépségeivel számos kirándulási lehetőséget is kínál.

Jó érzés volt megélni, hogy tavaly Lakiteleken három év szünet után ismét fesztivált tudtunk tartani. Idén még közelebb próbálunk kerülni a Covid előtti fesztiválokhoz, ezért a hazai reggae előadók mellett már külföldi sztárokat is vendégül látunk

- idézte Bodnár Tibort, a Camp főszervezőjét, a Ladánybene 27 (LB27) vezetőjét az MTI-hez eljuttatott közlemény.

Milyen programok lesznek?

A nyitónapon, július 24-én szerdán a nagyszínpadon a Super Starsky kezd, majd az LB27 újra előadja a május elején a Kobuci Kertben bemutatott, a nyolcvanas évekbe visszanyúló ska műsorát, amely a Menekülés című albumon jelent meg. Ezután az Irie Maffiából ismert MC Kemon következik önálló projektjével, a Kemonication Banddel, végül a Budapest Riddim Band adja elő műsorát, az Európában élő jamaicai énekes/MC/producer, Anthony Locks közreműködésével, de a show-ban fellép CéAnne és G Ras is.

Csütörtökön a nagyszínpadon a Hangfoglaló Programiroda által szervezett előzenekari pályázat keretében két, az előző években a Ladánybene 27 által pártfogolt és mentorált csapat, a kiskunfélegyházi A Láma Dalai, valamint a zentai Sin Seekas indítja a programot. Este Copy Con érkezik zenekarával, a Reggae Express Banddel, végül az estét a brit Brother Culture show-ja zárja.

A fesztivál pénteki napján elsőként a bajai reggae csapat, a Stabilfrazír lép színpadra, majd az évtizedek óta működő zenekar, a RE-G következik, soraiban az LB27 egyik alapítójával, Tóth Gábor Tádéval. 21 órakor lép színpadra a Pannonia Allstars Ska Orchestra (PASO), végül két jamaicai énekes-MC, Daddy Freddy és Blackout JA érkezik reggae-dancehall-hip-hop műsorával.

A szombati zárónapot a Hatvanból érkező Szabad Élet roots reggae műsora indítja, őket egy friss ska formáció, a Lubricators követi: a zenekar tagjai között ismert hazai reggae-ska zenészek játszanak. A miskolci Sky Fanatic után az estét a házigazda Ladánybene 27 zárja, műsorukat 39 év tapasztalata, 14 albumról válogatott dal alakítja. Kell egy ház, Fürdik a lelkem, Van még a világon, Az élet más és számos más ismert dal hangzik el.

A partihelyszínekről

A DubYard party helyszínen az elektronikus és akusztikus roots, dub és steppa zenék ismert hazai sound systemek és selectorok tálalásában lesznek elérhetők. Színpadra lép a jamaicai-brit Earl Sixteen, a brit I-Tal Soup és Peter Sunday, lesz Sena Dagadub, Selecta Red & Sister LT (NL), Dubapest HiFi, Haroon Ayyaz és Heartical Youth.

A Rastage rendezvénysátor fedett színpadán akusztikus koncertek, jam-session-ök, sound system partyk zajlanak kedden fő programként, szerdától a nagyszínpad koncertjei előtt-közben és után. Ezen a színpadon lesz Marley Jam, afrobreakz djembe show, Pulisound 15, RasTaphant feat Puli riddim show & roots session, G RAS és a Tribal Soul Sound System, Ride Di Riddim party, CéAnne, Nahaj Pee, Bottah Rankin és Burkus König.

Egyéb programok

A nappali órákban, egészen az első koncertek kezdéséig, majd az utolsó koncert záróhangjai után hajnalig a Batta Island terén zajlanak zenés és beszélgetős programok. A Strandsystem szolgáltatja strandidőben az autentikus jamaicai zenéket, roots reggae-t, dancehallt, skát, rocksteadyt. A keverőpultoknál dj-k, MC-k és sound systemek váltják egymást.

A "Camp faluban" számos egyéb programot kínálnak. Itt zajlanak a nappali előadások, a beszélgetések, lesz táncoktatás, reggae-workshop, Zöld Zóna teaház, Reggae Helyőrség Találkozó, Jamaican Wood Carving, gyermek játszóház, és itt üzemel a Camp gasztro-központja is.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

fesztivál

koncert

zene

szórakozás

rendezvény

lakitelek