Múzeumok éjszakája Nagykanizsán: új kiállítással, zenés tárlatvezetéssel várják a látogatókat

MTI   
  Megosztom
Múzeumok éjszakája Nagykanizsán: új kiállítással, zenés tárlatvezetéssel várják a látogatókat

Új régészeti kiállítás megnyitásával, családi programokkal és dzsessz-zenés tárlatvezetéssel is várják egyebek mellett a látogatókat a Múzeumok éjszakájának nagykanizsai programjain - közölte szerdai sajtótájékoztatóján a Thúry György Múzeum igazgatója.

Száraz Csilla elmondta: Nagykanizsán szombaton 16 órától kezdődnek a programok, a hivatalos megnyitót pedig 17 órakor tartják, és ennek keretében adják át a Kerecsényi Edit néhai néprajzkutatóról, muzeológusról elnevezett, az intézmény gyűjteményének gyarapításáért kiérdemelhető emlékplakettet. Pillantás a múltba - A bronzkor évszázadai Zala vármegyében címet viseli az aznap este megnyíló új időszaki kiállítás, amelyet Ilon Gábor régész ajánl majd a látogatók figyelmébe.

Az Éj Műtárgya

Ezt követően Az Éj Műtárgyát is leleplezik, az egykor Nagykanizsáról indult, majd Indiában letelepedett Brunner Erzsébet festőművész fényképezőgépeit és filmfelvevő kameráját. Ez utóbbival készült filmtekercseit hamarosan a Nemzeti Filmintézet archívumában digitalizálják.

Az igazgató arról is beszámolt, hogy az éjszaka folyamán a Mozaik Társulat Pofa be, Annuska! című népi komédiáját is bemutatják, de interaktív mesejáték, kézműves foglalkozás, gyöngyfűzés is várja a gyerekeket.

A közeli Magyar Plakát Házban jelenleg is látható Ludvig Dániel festőművész 40+ című kiállítása, amelyet ezen az éjjelen különleges körülmények között is megtekinthetnek a látogatók. A művész tárlatvezetését ugyanis Gayer Mátyás és Kém Sándor dzsessz-zenész muzsikája kíséri majd.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

múzeumok éjszakája

nagykanizsa

dzsessz

szórakozás

kultúra