Itt a bejelentés: fergeteges koncertekkel készül a vidéki város

MTI   
  Megosztom
Itt a bejelentés: fergeteges koncertekkel készül a vidéki város

Színházi előadásokkal és koncertekkel várják a közönséget a szegedi városháza udvarán, ahol idén is megrendezik a Nyári Színházi Esték és a Muzsikáló Udvar címet viselő programsorozatot.

A szegedi közgyűlés kulturális bizottságának elnöke a rendezvényeket bemutató pénteki sajtótájékoztatón azt mondta, a szegediek részben a kultúra miatt érzik a várost otthonosnak, ugyanakkor a település színházi és zenei életében számos olyan érték létezik, melyért önmagában is érdemes a városba látogatni.

A városháza kiváló akusztikájú, neobarokk udvarán Vaszy Viktor kezdeményezésére 1970-ben a Szabadtéri Játékok kísérőrendezvényeként szerveztek először zenei, majd színházi rendezvényeket - közölte. A program a BOR Fúvós Fesztivál koncertjével kezdődik, amelyen a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar volt és jelenlegi hallgatói alkotta PTE Brass Band és a Brass On the Road zenekar koncertezik.

Másnap Varsányi Anna a New York-i zenei élet különleges jelenségéről, Florence Foster Jenkinsről írt vígjátéka, a New York csalogánya látható.

Július 11-én A bugaci határon címet viselő komédia szerepel a műsoron. Duncan Macmillan Lélegezz című darabjában Pálos Hanna és Vizi Dávid lép fel; a Katona József Színház vendégjátékát július 16-án láthatja a közönség.

A Muzsikáló Udvar sorozatában július 24-én a próza és zene, Eszterházy Péter és Örkény István írásai kapcsolódnak össze Mácsai Pál és Máté Gábor, valamint Lukács Miklós cimbalomművész előadásában.

Az opera műfaja évtizedek óta elmaradhatatlan része a Muzsikáló Udvar programjának. A július 29-i esten Rost Andrea, Kálnay Zsófia, Ninh Duc Hoang Long, Kelemen Zoltán, valamint Borbély Jácint a többi közt Mozart, Rossini, Leoncavallo, Donizetti, Puccini és Verdi műveiből énekel részleteket.

Július utolsó napján a hangszerek nélküli, énekelt popzene magyar szereplője, a Fool Moon koncertje zárja a sorozatot. A szegedi együttes ez alkalommal válogatott acapella dalokat, slágereket ad elő.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

szórakozás

szeged

program

előadás