Rangos díjakat osztottak ki a hazai művészek között: mutatjuk a részleteket

MTI   
  Megosztom
Rangos díjakat osztottak ki a hazai művészek között: mutatjuk a részleteket

 Átadták az Országos Színházi Találkozó díjait Kaposváron csütörtökön.

A Csiky zsűri döntése alapján a június 10. és 16. között a somogyi vármegyeszékhelyen tartott seregszemle legjobb rendezés díját Bocsárdi László kapta a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház Iráni konferencia című előadásának színre viteléért.

A legjobb női szereplő a Csokonai Nemzeti Színház Debrecen Nincstelenek című darabjában játszó Tokai Andrea lett, a legjobb férfi szereplőnek járó elismerést ifj. Vidnyánszky Attila érdemelte ki a Vígszínház Sirály című produkciójában mutatott teljesítményéért.

A bírálók döntése alapján a Nemzeti Színház Kurázsi mama és gyermekei című előadásának volt a legjobb díszlete, amelyért Theodórosz Terzopulosz részesült elismerésben, a legjobb látvány díját a Budapest Bábszínház Frankenstein című darabjában közreműködő Keresztes Tamás és Hoffer Károly kapta

- közölték.

A találkozó szervezői beszámoltak arról, hogy a MASZK zsűri a legjobb színésznőnek járó díjat a Katona József Színház Magányos emberek című produkciójában szereplő Tóth Zsófiának, a legjobb színész díját a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház és a Yorick Stúdió közös, Lázadni veletek akartam című előadásában játszó László Csabának ítélte oda.

A Színházi Dolgozók Szakszervezetének (SZIDOSZ) zsűrije úgy döntött, a legjobb 35 év alatti színésznő díját Zsigmond Emőke, a legjobb 35 év alatti színész díját Karácsony Gergely kapja, előbbi az Örkény Színház The Black Rider, utóbbi Karinthy Színház Hamlet - Crazy and Cool című előadásában szerepel - közölték.

Az Országos Színházi Találkozóra idén 65 társulat 107 előadással jelentkezett, a válogatók által ajánlott 10 nagyszínpadi és 10 kamaraszínházi előadásból a Csiky Gergely Színház művészeti tanácsa 14 darabot választott ki, amelyet a Kritikusok Céhe által jelölt 2 független előadás egészített ki. A közönséget a versenyprogramban szereplő 16 előadás mellett számos off-programra, köztük színházi és táncelőadásokra, családi és gasztronómiai programokra, koncertekre is várták Kaposváron.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

szórakozás

színház

elismerés

díj