Nyílnak a szabad strandok Borsodban: mutatjuk, hol lehet idén nyáron fürdeni

MTI   
  Megosztom
Nyílnak a szabad strandok Borsodban: mutatjuk, hol lehet idén nyáron fürdeni

Legalább öt kijelölt természetes fürdőhely várja a strandolókat idén nyáron Borsod-Abaúj-Zemplénben - közölte a vármegyei kormányhivatal sajtószolgálata hétfőn az MTI-vel. A tájékoztatás szerint a vármegyében a kormányhivatal által nyilvántartott és ellenőrzött kilenc természetes fürdőhely közül júniusig öt esetében jelentette be az üzemeltető, hogy kinyit ebben az évben, és még további egy fürdőhely megnyitása várható.

A nyitást az Arló Suvadás Liget, a RádióM Mályi Plázs, a Muhi, RealXtreme Víziparadicsom, valamint a Vadna-Park Üdülőközpont 1. és 2. strand jelentette be. Azt írták, a már nyitva tartó mályi és muhi fürdőhelyek szezon előtti vizsgálati eredménye kiváló, az arlói strandé pedig jó. A Vadnán található strandok szezon előtti mintáit még vizsgálják, a várhatóan kinyitó nyékládházi fürdőhely vizsgálati eredménye pedig kiváló.

A közlemény szerint az idei strandszezonban a Mango Beach - Mályi, a Tiszabábolna Babuna Beach és a mezőzombori Dorgói-tó strand nem nyit ki. A nyilvántartott természetes fürdővizek vízminőségét és a strandok közegészségügyi megfelelőségét a nyitvatartási szezon alatt a népegészségügyi hatóság helyszíni szemlével és laboratóriumi vizsgálatokkal folyamatosan ellenőrzi.

Ott nincsenek meg az ehhez szükséges, jogszabályban előírt közegészségügyi felételek és követelmények, emellett a vízminőség sem monitorozott. Az ilyen helyeken történő fürdőzés számos egyéb veszély mellett a fertőzés kockázatával jár, ezért azok elkerülése érdekében a kijelölt természetes fürdőhelyek látogatása javasolt.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

borsod

miskolc

mályi-tó

bányató

szabadstrand

szórakozás

fürdőzés